25 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Deciziile de recalculare a pensiilor vor fi aduse de poştaşi. Ce se întâmplă cu plicul dacă destinatarul nu este acasă
Deciziile de recalculare a pensiilor vor fi aduse de poştaşi. Ce se întâmplă cu plicul dacă destinatarul nu este acasă

Recalcularea pensiilor, care va intra în vigoare la 1 septembrie, se paropie cu paşi repezi. Poştaşii sunt cei care vor distribui noile decizii, însă data începerii distribuirii acestor documente va fi stabilită de guvern printr-o ordonanţă.
Cinci milioane de pensionari vor beneficia de recalcularea pensiilor şi vor primi acasă, prin intermediul poştaşilor, deciziile cu noile pensii rezultate în urma procesului de recalculare.
Preşedintele Casei Naţionale de Pensii, Daniel Baciu, a precizat la Digi 24 ce se va întâmpla dacă beneficiarii nu sunt găsiţi acasă de factorii poştali. În acest caz, plicul cu decizia va rămâne o perioadă de câteva zile la oficiul poştal la care este arondat, iar apoi, dacă pensionarul tot nu merge să-l ridice, va putea fi preluat de la sediul casei judeţene de pensii.
În ceea ce priveşte pensionarii care, în urma procesului de recalculare, vor avea venituri mai mici, aceştia vor rămâne în plată cu suma din prezent.
”Dacă în această formulă de calcul există un cuantum al pensiei mai mic decât cel aflat în plată în prezent, lucrurile sunt foarte clare, pensionarul rămâne cu pensia cea mai avantajoasă în plată”, a declarat preşedintele Casei Naţionale de Pensii Publice, Daniel Baciu, pentru sursa citată.


Articole înrudite