18 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Modificare a Codului Rutier în ajutorul şoferilor amendaţi
Modificare a Codului Rutier în ajutorul şoferilor amendaţi

Preşedintele României Klaus Iohannis a promulgat Legea 254/2023 prin care modifică Codul Rutier. Schimbările aduse le vor permite şoferilor să conteste o amendă inclusiv la judecătoria pe raza căreia îşi au domiciliul. Până acum, spre exemplu, un şofer din Galaţi dacă primea o amendă la Constanţa trebuia să se ducă la judecătoria pe raza căreia fusese amendat pentru a contesta sancţiunea, adică la Constanţa.
Mai exact, pe lângă judecătoria în a cărei rază de competenţă a fost constatată fapta, aşa cum era până acum, procesele-verbale de constatare şi sancţionare a contravenţiilor rutiere pot fi contestate şi la judecătoria în a cărei rază teritorială îşi are domiciliul sau sediul contravenientul. Deci un şofer gălăţean amendat la Constanţa va putea să conteste amenda şi la Galaţi.
"Împotriva procesului-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei se poate depune plângere, în termen de 15 zile de la comunicare, la judecătoria în a cărei rază de competenţă a fost constatată fapta ori la judecătoria în a cărei rază teritorială îşi are domiciliul sau sediul contravenientul", prevede noua lege, potrivit avocatnet.ro.


Articole înrudite