03 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
OIM: Adoptarea unor practici sigure la locul de muncă este esenţială, în contextul pandemiei de Covid-19
OIM: Adoptarea unor practici sigure la locul de muncă este esenţială, în contextul pandemiei de Covid-19

Organizaţia Internaţională a Muncii (OIM) atrage atenţia că anul acesta lucrătorii se află în prima linie, deşi toată lumea este afectată de pandemia de Covid-19 şi de criza globală, iar adoptarea unor practici sigure la locul de muncă este esenţială, informează un comunicat al Inspecţiei Muncii, potrivit Agerpres.
Mesajul OIM vine în contextul în care la data de 28 aprilie s-a celebrat Ziua Internaţională a Securităţii şi Sănătăţii în Muncă.
"Anul acesta, Organizaţia Internaţională a Muncii a dorit să atragă atenţia asupra faptului că, deşi toată lumea este afectată de pandemia de COVID-19 şi de criza globală, lucrătorii se află în prima linie. Mai mult decât oricând, conştientizarea cu privire la adoptarea unor practici sigure la locul de muncă şi la rolul important al celor care activează în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă (SSM) este esenţială în diminuarea riscului de contagiune. De aceea, Ziua SSM se desfăşoară sub sloganul: "Opriţi pandemia: securitatea şi sănătatea la locul de muncă pot salva vieţi!", se arată în comunicat.
De asemenea, OIM promovează crearea unei culturi a prevenirii în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, implicând toţi actorii cheie din acest domeniu: autorităţile naţionale, sindicatele, organizaţiile patronale şi specialiştii în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă care organizează activităţi pentru a sărbători această dată.
Cu ocazia acestei zile, OIM a publicat Raportul "Safe Day - În faţa pandemiei: Asigurarea securităţii şi sănătăţii la locul de muncă", în care se evidenţiază riscurile care apar din răspândirea COVID-19. De asemenea, Raportul explorează măsuri pentru prevenirea şi controlul riscului de contagiune, riscuri psihosociale, ergonomice şi alte riscuri de securitate şi sănătate legate de muncă, asociate cu pandemia.
"Alăturându-se acestui efort global, Inspecţia Muncii vine în întâmpinarea angajatorilor, lucrătorilor, reprezentanţilor acestora, precum şi altor participanţi la procesele de muncă cu materiale informative, dar şi prin prezentarea unor aspecte practice legate de contextul pandemic actual în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă", precizează instituţia.


Articole înrudite