09 DECEMBRIE 2023 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
8 metode eficiente ca să cureţi părul animalelor de companie
8 metode eficiente ca să cureţi părul animalelor de companie

În afară de aparatele electrocasnice care te ajută să scapi rapid de părul animalelor de companie, ai la dispoziţie mai multe variante clasice:
1. perii de curăţare - o perie aspră şi cu peri deşi este utilă atunci când vrei să cureţi părul de animale de pe covor. O poţi umezi într-o soluţie cu apă călduţă, detergent de covoare, balsam de rufe sau oţet şi apoi curăţa în profunzime covorul pentru a aduna părul de animale în exces. Atunci când prepari soluţia, ai grijă ca aceasta să nu facă multă spumă deoarece favorizează lipirea firelor de păr de material.
2. mănuşi de cauciuc - deşi probabil nu te-ai fi gândit la această soluţie, mănuşile de cauciuc sunt utile şi atunci când vrei să cureţi părul de animale de pe canapea sau parchet. Pune-ţi mănuşile, umezeşte-le cu puţină apă şi plimbă-le apoi pe suprafaţa pe care vrei să o cureţi. Firele de păr de vor lipi de mănuşi rapid şi cu puţin efort. Când mănuşile s-au umplut de păr, clăteşte-le şi reia procesul până când îndepărtezi tot părul de pisică sau câine.
3. mop umezit - dacă nu ai reuşit să îndepărtezi toate firele de păr cu ajutorul aspiratorului, poţi folosi la final şi mopul, uşor umezit cu apă, ca să elimine firele de păr mărunte care nu au fost aspirate.
4. burete de vase uşor umezit - foloseşte partea abrazivă a buretelui de vase ca să înlături părul de animale de pe canapea, perne sau alte suprafeţe textile. Ţine cont că buretele de vase nu are capacitate să reţină toate firele de păr, aşa că multe dintre ele vor cădea pe podea, de unde le vei putea curăţa cu un aspirator sau cu un mop.
5. benzi adezive - benzile adezive sunt eficiente în curăţarea părului de animale din casă. Poţi folosi role de bandă adezivă sau îţi poţi înfăşura în jurul mâinii o bucată de bandă adezivă lată pe care apoi să o plimbi pe suprafaţa pe care vrei să o cureţi. Poţi chiar să lipeşti banda adezivă de suprafaţa respectivă şi apoi să o dezlipeşti rapid, până când elimini tot părul de animale.
6. cârpă sau mop electrostatic - mopul electrostatic este prevăzut cu o cârpă care adună rapid părul de animale de pe podea, parchet sau alte suprafeţe lucioase. Poţi găsi şi cârpa electrostatică separat în comerţ sau în curăţătoriile profesionale.
7. role de scame - nu sunt utile doar pentru a curăţa scamele de pe haine, ci şi pentru a îndepărta părul de pisică sau câine de pe orice tip de suprafaţă textilă. Schimbă hârtia atunci când se umple de păr şi continuă procesul până când ai curăţat în totalitate părul de animale.
8. mătura de cauciuc - este eficientă în special pentru firele de păr încăpăţânate care se depun pe orice tip de suprafaţă. Datorită energiei statice care este produsă prin frecarea cauciucului de suprafeţe, firele de păr se ataşează rapid de mătură.

Articole înrudite