24 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Dihorul, unul dintre cele mai îndrăgite animale de companie
Dihorul, unul dintre cele mai îndrăgite animale de companie

Dihorul este un animal de companie excelent pentru persoanele care dispun de suficient timp pentru a li-l dedica. Sunt tăcuţi, prietenoşi, curioşi, inteligenţi. Trebuie ţinut cont însă că starea lor psihică depinde de atenţia acordată şi de interacţiunea cu propriii stăpâni. Există însă câteva lucruri pe care trebuie să le ştiţi înainte de a vă lua acest animal de companie.

Costuri - Pe lângă costurile cu mâncarea, dihorii vor avea nevoie de îngrijire medicală, vaccinuri, ca orice alt animal. Aşa că luaţi şi aceste costuri în ecuaţie atunci când vă cumpăraţi un dihor.

Compatibilitatea - Mulţi se gândesc cum se vor acomoda dihorii cu alte animale pe care le au în casă, dar şi cu copiii. Copiilor trebuie să li se explice că un dihor reacţionează diferit de un câine, pisică sau alt tip de animal de casă. De asemenea, un copil trebuie să fie suficient de matur pentru a putea avea grijă de acest animal, aşa că dihorii nu sunt recomandaţi familiilor care au copii de vârste mai mici de 6-7 ani.

De asemenea, pentru că sunt vânători înnăscuţi, cel mai probabil aceştia nu vor reuşi să convieţuiască paşnic alături de păsări, peşti, rozătoare sau şopârle. Dacă aveţi astfel de animale în casă va trebui să le supravegheaţi cu atenţie. Dar dihorii pot fi dresaţi pentru convieţuirea cu pisicile şi câinii. Acomodarea va trebui să fie una graduală.

Dihorii trebuie învătaţi să nu muşte - Un dihor crescut în casă nu va avea aceste obiceiuri, dar este în natura lor să se implice în jocuri care simulează vânătoarea, urmăriri etc. Un dihor tânăr nu va înţelege ce anume te afectează şi nu te afectează până nu îi explici care sunt limitele.

Ce vârstă să aibă - Mulţi dihori sfârşesc prin a fi abandonaţi, pentru că stăpânii nu au timpul necesar pentru educaţia lor. Dacă nu aveţi suficient timp pentru a îl dedica acestui animal, cel mai bine ar fi luaţi unul în vârstă, deoarece sigur nu vă va ridica mari probleme.

Unul sau doi dihori - Majoritatea dihorilor sunt fericiţi să vă aibă doar pentru ei, dar fiind firi foarte jucăuşe, puteţi să vă luaţi o pereche de dihori, deoarece îşi vor ţine de urât unul altuia.

Mâncare - Dihorul va avea nevoie de multă apă proaspătă şi o dietă bogată în grăsimi şi proteine. Mulţi proprietari îi hrănesc cu mâncare de pisici pentru că există prea puţină mâncare de dihori pe piaţă. În orice caz, evitaţi preparate pentru pisică din carne de peşte, al căror miros se va impregna în farfurie şi nu le daţi mâncare pentru câini, deoarece nu le va oferi nutrienţii necesari.


Articole înrudite