28 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Deputat PNL Galaţi, Onuţ Atanasiu: Să trăieşti în Galaţi a devenit un lux impus de administraţia locală
Deputat PNL Galaţi, Onuţ Atanasiu: Să trăieşti în Galaţi a devenit un lux impus de administraţia locală

Începutul anului 2024 vine cu veşti proaste atât pentru gălăţenii care locuiesc în municipiul Galaţi cât şi pentru cei care mai au curajul să facă mici afaceri aici.
Prin majorarea taxelor locale sau modificarea zonei de impozitare, de multe ori nejustificată, s-a ajuns ca taxele solicitate în 2024 să fie şi cu 50% mai mari. Astfel, o familie care a achitat anul trecut 1.145 lei are de plată în acest an 1.617 lei! S-a ajuns ca o familie cu doi copii să fie obligată să achite 1.018 lei doar pentru taxa de salubrizare!
Este vorba de modificări de taxe sau zone de impozitare cu care consilierii locali ai Partidului Naţional Liberal nu au fost de acord şi care au fost adoptate la iniţiativa şi cu sprijinul grupului de consilieri PSD.
Şi micii comercianţi sau producătorii care apelează la spaţiile Administraţiei Pieţelor Agroalimentare au parte de o surpriză proastă la început de an: majoritatea taxelor sau tarifelor practicate de instituţie sunt mai mari cu cel puţin 10 procente. Cu atât a crescut şi metrul pătrat de tonetă sau spaţiu de închiriat, dar şi vânzarea produselor agricole din propriile mijloace de tranport. Un producător care vinde, de exemplu, din camionul lui cu remorcă va plăti 210 lei pe zi (faţă de 194 lei/zi) doar pentru că i se permite accesul în zona pieţelor.
Toate aceste majorări de tarife se vor răsfrânge direct în preţul produselor oferite spre vânzare şi vor fi direct suportate de cumpărătorii gălăţeni. Este vorba de taxe care au fost adoptate la aceeaşi iniţiativă a grupului de consilieri PSD, în pofida opoziţiei grupului de consilieri locali liberali.
În opinia noastră sunt taxe care vor face şi mai grea viaţa gălăţenilor şi care nu se regăsesc în bunuri sau servicii oferite de municipalitate sau de Administraţiei Pieţelor Agroalimentare.


Articole înrudite