28 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Deputat PNL Galaţi, Onuţ Atanasiu: Undă verde pentru Varianta de ocolire Galaţi
Deputat PNL Galaţi, Onuţ Atanasiu: Undă verde pentru Varianta de ocolire Galaţi

Una dintre cele mai importante etape din construirea Variantei de ocolire Galaţi a ajuns pe masa Executivului. Pe ordinea de zi a şedinţei de astăzi se află Hotărârea de Guvern privind declanşarea procedurilor de expropriere aflate pe raza localităţilor Braniştea şi Şendreni, precum şi sumele individuale aferente despăgubirilor.
Bugetul total prevăzut este de 18,3 milioane lei şi se alocă de la bugetul de stat, fiind vizate 275 de gospodării sau companii.
Varianta de ocolire Galaţi va realiza legătura între DN 25 Galaţi - Tecuci, DJ 251 Galaţi - Smârdan, DN 26 Galaţi - Oancea, DN 24D Galaţi - Giurgiuleşti, astfel încât traficul de tranzit va fi scos din municipiul Galaţi.
Noul traseu se desprinde din DN 25 prin nodul rutier Traian, supratraversează DN 25 şi calea ferată Tecuci - Galaţi, traversează Văile Brănistea şi Odobescu, apoi Valea Rusca Mare, după care se îndreaptă spre nord-vest, pe la originea Văii Obreja, iar de aici spre sud-est traversând Balta Malina, la sud de localitatea Smârdan.
După traversarea DJ 251, varianta de ocolire se îndreaptă spre nord-est apoi printr-o curbă la dreapta cu R = 4000 m şi un aliniament de trece de pe zona de platou în Câmpia Brăteşului şi a Prutului. În continuare, trece la nord de Lacul Brateş, îndreptându-se spre DN 2B, respectiv, Vama Giurgiuleşti.
Conform Notei de fundamentare, lucrarea se va executa în primul rând pentru a asigura îmbunatăţirea condiţiilor de circulaţie la nivel de reţea rutieră naţională de transport, inclusiv sub aspect de siguranţă rutieră şi va influenţa infrastructura rutieră naţională majoră în special la nivelul drumurilor naţionale din zona proiectului şi constituindu-se ca o variantă ocolitoare, având ca principale obiective:
- Devierea traficului de tranzit în afara Municipiului Galaţi şi implicit îmbunatăţirea condiţiilor de trafic urban şi a condiţiilor de viaţă a locuitorilor;
- Traversarea rapidă a Municipiului Galaţi;
- Realizarea unor economii de timp în transportul rutier pe Varianta de ocolire Galati prin ridicarea limitei de viteză şi prin reducerea blocajelor rutiere.


Articole înrudite