Unele obiecte vechi pot fi radioactive, de exemplu ceasurile cu luminiscenţă, „cafetierele cu radiu” sau cremele de faţă din anii 1920, relatează maxisciences.com.
Obiecte folosite zilnic, a ...
Consumul zilnic de carne de vită, porc sau miel creşte clar riscul de mortalitate, îndeosebi în cazul în care carnea este procesată, arată un studiu american menţionat de AFP. Acest risc scade ...
În vreme ce unii au considerat că depresiile asociate singurătăţii îi fac pe oameni să nu mai aibă suficientă grijă de ei înşişi, noi cercetări arată că există o conexiune directă î ...
Legumele, fructele şi sucurile naturale ar trebui să fie o parte importantă a alimentaţiei fiecărei persoane, indiferent de vârstă, a declarat dr. Şerban Damian, specialist în nutriţie, cu p ...
Un număr de peste 30.000 de români mor anual de cancer pulmonar, a subliniat prof. dr. Florin Mihălţan, preşedintele Societăţii Naţionale de Pneumonologie, într-o conferinţă de presă prile ...
Nanoparticulele, obiecte de dimensiuni infime, adeseori lăudate pentru succesul lor în electronică şi chimie, au devenit în ultimii ani o sursă de speranţă şi în medicină, în principal în ...
Oamenii care suferă de diabet, hipertensiune sau au un nivel ridicat al colesterolului şi au animale de companie se bucură în schimb de o mai bună stare de sănătate a inimii decât cei care au ...
Un procent de 73% dintre români au renunţat în 2010 la îngrijire medicală din cauza lipsei banilor, se arată într-un comunicat de presă al Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali ...
Profesorul Didier Raoult, specialist în boli infecţioase tropicale emergente la Facultatea de Medicină din Marsilia, pune în discuţie în Le Point consumul exagerat de zahăr şi produse zaharoas ...
Consumul ridicat de orez alb ar genera un risc mai ridicat de îmbolnăvire de diabet de tipul 2, potrivit unui studiu efectuat de o echipă de cercetători americani, informează site-ul MaxiSciences ...
În România, în 2011, au fost diagnosticate 6000 de femei cu cancer la sân, incidenţa acestei afecţiuni crescând lent dar continuu în ultimii ani, a declarat dr. Ion Stoian de la Gynecoland.
I ...
Opt din zece persoane prezintă intoleranţă alimentară la cel puţin un aliment, iar trei din patru copii nu asimilează corespunzător laptele de vacă şi albuşul de ou, arată un studiu despre ...
Cercetătorii Universităţii California au efectuat un studiu care a relevat că unul dintre acizii graşi pe care îi conţine margarina îi poate face pe consumatori mai agresivi. Ei au recomandat ...
Undele GSM ar putea avea un impact negativ asupra dezvoltării fetusului. Experţi de la Yale avertizează femeile însărcinate, sugerându-le să folosească cât mai puţin telefoanele mobile în t ...
Ritmul bătăilor inimii poate dezvălui anumite aspecte legate de personalitate, relevă cercetările recente realizate în Germania. Studiul a descoperit că "semnătura bătăilor inimii" - un fel ...
Reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) spun că producătorii de produse de panificaţie recurg la introducerea aditivilor alimentari în reţeta pâinii pent ...