Sunt necesare calcule complexe pentru a vedea dacă este rentabil din punct de vedere energetic să ne facem vânt cu evantaiul ca să ne răcorim. Oare pe timp foarte călduros merită să ne „aeri ...
Batonul cu cereale nu este o gustare sănătoasă. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de grupul de consum „Which?” şi publicat de BBC, care practic distruge mitul clădit până în prez ...
Administrarea de antibiotice copiilor sub şase luni ar putea favoriza, mai târziu, obezitatea, arată un studiu apărut în „International Journal of Obesity” şi menţionat de AFP.
„Se crede ...
Secretul din spatele stării de bine pe care o dau produsele alimentare precum ciocolata sau ceaiul s-ar putea să fi fost descoperit. Cercetătorii au aflat că anumite arome din alimentele consumate ...
Cercetătorii germani au inventat un aditiv alimentar care poate fi folosit în iaurturi sau băuturi folosite de persoanele ce vor să piardă din greutate. Substanţa reuşeşte să potolească foam ...
Cercetătorii au realizat o listă a alimentelor indicate pentru a fi consumate pe vremea caniculară, acestea având efecte benefice asupra corpului atunci când temperaturile sunt ridicate.
O ceaş ...
O echipă de cercetători americani a identificat o genă care îi face pe oameni să fie fericiţi. Gena nou-descoperită funcţionează doar în cazul femeilor, ceea ce ar putea explica de ce femeil ...
Oamenii de ştiinţă cred că sunt cu un pas mai aproape de a găsi un „leac” pentru obezitate, după ce au descoperit o cale prin care pot convinge organismul să ardă mai multe grăsimi. Cerce ...
Cercetătorii de la Universitatea Johns Hopkins au pus la punct o tehnică de obţinere a celulelor stem embrionare care nu numai că ar putea avea implicaţii foarte importante pentru tratarea unor b ...
Dieta alcalină este o noţiune relativ recentă, deşi la baza ei stau lucruri ştiute de mii de ani, care au căpătat o formă concretă în anii ’20. Este vital să cunoaştem aceste informaţii ...
Cercetătorii israelieni au descoperit cea mai puternică dovadă a faptului că oamenii pot reţine noi informaţii şi atunci când dorm. În cadrul unui experiment inedit, Anat Arzi, cercetător di ...
Cercetătorii au descoperit în urma unui nou studiu efectuat pe şoareci o legătură între un compus ce apare atunci când alimentele sunt preparate cu ajutorul „căldurii uscate” - de exemplu, ...
Luând în considerare discuţiile legate de posibilitatea apariţiei unei pandemii provocate de H5N1, un raport eliberat de Bulletin of the Atomic Scientists dă un verdict sumbru şi îngrijorător. ...
Aşa-numitele super-bacterii, rezistente la un mare număr de medicamente antibiotice, provoacă anual numeroase infecţii foarte greu de tratat. O descoperire recentă arată că o vitamină ar putea ...
Pentru sute de milioane de femei din lume, a pregăti masa este o sarcină periculoasă, o problemă de sănătate publică şi ecologică pe care Naţiunile Unite şi SUA şi-au propus să o rezolve, ...
Vitamina B3 poate oferi o alternativă în lupta împotriva infecţiilor cu stafilococi foarte periculoşi, conform unui nou studiu, transmite LiveScience.com. Oamenii de ştiinţă au tratat celule u ...