Începe modernizarea de 900.000 euro a Parcului Eminescu Recomandat

Joi, 12 Iulie 2018 17:14
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Monitorul de Galaţi anunţa în luna martie că "Parcul Eminescu îşi va recăpăta frumuseţea de altădată", lucru pe care puţini gălăţeni l-au crezut, având în vedere că mulţi edili au promis, dar nu s-au şi apucat de treabă. Se pare că de data aceasta Parcul Eminescu va fi într-adevăr reabilitat şi modernizat. Primăria municipiului Galaţi a anunţat că a finalizat procedurile legale de atribuire a contractului privind lucrările de modernizare a Parcului Eminescu. Societatea care va efectua lucrările este S.C. Rovis Lider S.R.L. şi începând de miercuri, 11 iulie 2018, locaţia a fost preluată în vederea executării lucrărilor de modernizare prevăzute în proiect. Potrvit unui comunicat de presă remis de Primăria Galaţi, termenul de executare al lucrărilor este de 12 luni, iar valoarea contractului este de 4.108.684 lei, cu TVA, adică aproximativ 900.000 euro, şi va fi suportată de la bugetul local.

Potrivit municipalităţii, lucrările ce vor fi executate sunt: refacerea aleilor pietonale cu dale din granit şi alei pietonale din piatră cubică, înfiinţare spaţii verzi, reabilitare gradene, amplasare mobilier urban nou, reabilitare fântână arteziană, înlocuire sistem iluminat, reabilitare sistem de canalizare, reţele de apă, realizare sistem irigaţii, construcţie fânână arteziană la intrarea din strada Domnească, reconstrucţia podului şi grup sanitar cu aspect vintage

Va fi readus chioşcul care ani în urmă a fost mutat în Parcul CFR

Primăria precizează că un element notabil este readucerea chioşcului din Parcul CFR, care va aduce un aer boem Parcului Eminescu, inclus în patrimoniul arhitectural al oraşului. Clădirea, cunoscută sub denumirea „Casa Albă”, va fi acoperită de o perdea perimetrală de şase metri înălţime, conţinând imagini din Galaţi.

Parcul Mihai Eminescu este menţionat în analele Galaţiului pentru prima dată în anul 1880, având o suprafaţă totală de 6.167 mp, din care alei pietonale 2.357 mp şi spaţii verzi 3.362 mp.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu