25 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
În timp ce sindicaliştii de la Siderurgistul ca şi liderii FSS Metarom nu par foarte preocupaţi de pericolul închiderii UPSRS, uzină unde lucrează circa 700 de siderurgişti, sindicaliştii de la Solidaritatea au decis să facă demersuri concrete în care să atragă atenţia asupra viitorului tulbure al uzinei şi al angajaţilor. Potrivit declaraţiilor liderului Sindicatului Naţional Solidaritatea al Metalurgiştilor, Gheorghe Tiber, sindicatul a decis, în urma consultării salariaţilor de la UPSRS, să organizeze joi o primă acţiune de protest, şi anume este vorba de organizarea unui miting la poarta principală a Combinatului, care va avea loc între orele 14 şi 16.
„Aceasta este doar o primă acţiune de protest faţă de măsurile nejustificate din punct de vedere tehnico-economic de închidere, pe termen scurt, a Departamentului de Mentenanţă şi Piese Schimb, iar pe termen mediu de restrângere radicală a activităţii combinatului, punând în pericol închiderea totală a combinatului SIDEX şi ducând la creşterea îngrijorătoare a şomajului în municipiul şi judeţul Galaţi. Sunt invitate toate celelalte sindicate, precum şi toţi salariaţii îngrijoraţi şi conştienţi de soarta locurilor lor de muncă”, se arată în comunicatul de presă al celor de la Solidaritatea.
Sindicaliştii cer sprijinul instituţiilor statului
Sindicaliştii de la Solidaritatea mai cer instituţiilor statului, şi anume Ministerului Economiei, Ministerului Muncii şi AVAS să facă o analiză a situaţiei metalurgiei româneşti prezente şi viitoare şi să se implice în elaborarea unor politici şi măsuri de menţinere şi dezvoltare a acestei industrii strategice.
În timp ce sindicaliştii de la Solidaritatea încearcă să îi facă pe siderurgişti să lupte pentru locurile lor de muncă, nu acelaşi lucru se poate spune în cazul celor de la Siderurgistul, care transmit mesaje liniştitoare, prin vocea lui Vasile Crişan, şi care sunt nemulţumiţi doar la nivel declarativ în ceea ce priveşte viitorul uzinei şi al oamemilor. Nici liderii FSS Metarom nu par prea preocupaţi de ceea ce se întâmplă cu Combinatul, pe site-ul federaţiei ultimele articole postate fiind cele legate de 1 mai. Dacă liderii FSS Metarom sunt la fel de tăcuţi ca şi colegii lor de la Galaţi, preşedintele Federaţiei Solidaritatea CN Metal, Gheorghe Sora, susţine că reprezentanţii sindicatelor, patronatului şi politicienii ar trebui să se aşeze la masa tratativelor pentru a găsi o soluţie pentru rezolvarea problemelor existente la Combinat.


Articole înrudite