24 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
„Am fost zilele trecute şi am stat de vorbă cu conducerea departamentului talent pool şi cu oamenii care deja sunt transferaţi până acum acolo. Oamenii mi-au pus tot felul de întrebări inclusiv dacă le pot garanta siguranţa locului lor de muncă. Le-am zis că nu le pot da niciun fel de garanţie însă le-am spus să se gândească foarte bine înainte de a lua o decizie şi să îşi facă calcule în privinţa ieşirii la pensie în cazul celor care mai au puţin până îndeplinesc condiţiile de pensionare şi ar dori să plece. Din discuţiile purtate cu conducerea departamentului talent pool a reieşit că celor 120 de angajaţi care erau deja transferaţi în acest departament li s-au mai adăugat încă 180 care au venit de la UPSRS, dar procesul de transferare va continua după ce se va termina analiza personalului. De asemenea, rămâne valabil procentul de reducere a personalului de la nivelul fiecărei uzine, astfel încât socotelile pe care şi le-au făcut cei din conducere privind numărul de angajaţi care va trebui să plece cred că va fi atins”, ne-a declarat Gheorghe Tiber. Acesta ne-a mai spus că circa 200 de angajaţi vor fi transferaţi la LTG1 după ce contractele pe perioadă determinată ale celor care lucrează acolo vor expira în cursul lunii septembrie şi că o parte din salariaţii care vor ajunge în talent pool şi care nu doresc să plece vor face lucrările care erau făcute de angajaţii care lucrau la unele firme subcontractoare la care conducerea Combinatului a afirmat că va renunţa. „Renunţarea la unele din firmele subcontractoare a fost una din solicitările care au fost făcute de nenumărate ori de sindicat, deoarece noi am considerat că în loc ca siderurgiştii să plece prin autodisponibilizări, mai bine să rămână şi să lucreze după ce se va renunţa la firmele subcontractoare. Este normal ca acele lucrări să fie făcute de angajaţii combinatului şi nu să fie încredinţate unor firme subcontractoare”, a declarat Tiber.
Faptul că deocamdată doar 45 de siderurgişti au decis să plece din Combinat este un lucru îmbucurător, ţinând cont de faptul că aceştia şi-ar putea găsi greu un loc de muncă şi că banii primiţi drept recompensă se cheltuie repede. Cei care doresc să se autodisponibilizeze au răgaz să o facă până la sfârşitul lunii septembrie, urmând ca în cursul lunii octombrie cererile să fie analizate şi să se dea un verdict în privinţa celor care vor pleca din Combinat.
Câţi bani primesc siderurgiştii
Angajaţii cu o vechime în muncă de până în 5 ani vor primi 6 salarii compensatorii şi o sumă fixă de 15.000 de lei. Cei care au lucrat între 5 şi 10 ani vor primi 7 salarii şi o sumă fixă cuprinsă între 25.000 şi 30.000 de lei, în funcţie de cheltuielile cu costurile salariale ale companiei pentru angajatul care doreşte să plece. Angajaţii care au lucrat la combinat între 10 şi 15 ani vor încasa 9 salarii, cei cu o vechime între 15 şi 20 de ani un număr de 12 salarii, muncitorii cu vechime între 20 şi 25 de ani 16 salarii, angajaţii între 25 şi 30 de ani un număr de 18 salarii, iar cei cu peste 30 de ani - 21 de salarii. Pentru toate aceste categorii, suma fixă compensatorie va fi între 25.000 şi 30.000 de lei.


Articole înrudite