22 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Acest lucru s-ar putea întâmpla în cursul lunii viitoare, potrivit informaţiilor care ne-au fost furnizate de către liderul Sindicatului Independent Farul, Ştefan Frunză. Reducerile de personal ar urma să vizeze doar personalul TESA şi se vor efectua doar în urma unei evaluări a personalului societăţii aflate în subordinea Ministerului Transporturilor.
„Luna trecută, toţi membrii Consiliului de Admnistraţie ai AFDJ şi-au dat demisia şi dacă în cursul acestei luni se va numi un nou Consiliu de Administraţie şi un nou management la AFDJ, conform Legii 109 din 2011, atunci noua conducere va dispune efectuarea unei analize a personalului. Din discuţiile pe care le-am purtat cu actualul director general al AFDJ Galaţi, Mircea Răzvan Cristea, dacă se va ajunge la evaluarea personalului după parcurgerea paşilor prevăzuţi de Legea 109, în cursul lunii viitoare ar urma să fie disponibilizaţi circa 30 - 40 de angajaţi din personalul TESA, care la ora actuală este în jur de 300 de persoane şi reprezintă circa o treime din numărul total de angajaţi ai societăţii. Disponibilizarea personalului se va face în urma unei analize şi nu se va mai aplica soluţia înscrierii pe liste a celor care doresc să plece. Angajaţii TESA care ar urma să fie disponibilizaţi ar urma să primească, în funcţie de vechimea în câmpul muncii, o sumă  cuprinsă între 12 şi 24 de câştiguri medii”, ne-a declarat liderul de sindicat Ştefan Frunză. Acesta ne-a mai declarat că la ora actuală la AFDJ se afla pe statele de plată 730 de persoane, din care 300 reprezintă personal TESA, în timp ce numărul directorilor care au diferite atribuţii se ridică la 5.
„Nu  ştiu cum va arăta noua organigramă a societăţii, dar, din câte am înţeles, ar urma să fie redus şi numărul posturilor de directori, de la 5 la 3”, ne-a mai declarat Ştefan Frunză


Articole înrudite