29 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Oportunităţi de angajare a absolvenţilor din 2014
Oportunităţi de angajare a absolvenţilor din 2014

Departamentul pentru IMM, Mediul de Afaceri şi Turism a lansat schema de ajutor de MINIMIS "Locuri de muncă subvenţionate", care vine atât în ajutorul absolvenţilor, cât şi al IMM-urilor dornice să încadreze în muncă tineri absolvenţi. Proiectul este finanţat de către Uniunea Europene, care a alocat aproximativ 40 de milioane de euro, nerambursabili. Obiectivul principal al proiectului este facilitarea proiectului de tranziţie de la şcoală la viaţa activă pentru 800 de tineri absolvenţi din fiecare dintre cele opt regiuni. Beneficiarii acestui proiect trebuie să fie tineri absolvenţi în 2014 sau cursanţi în primul an de facultate. Coordonatorul proiectului pe Regiunea Bucureşti şi de Sud-Est, Valentin Voicu, a explicat cum se desfăşoară acest proiect în zona coordonată de domnia sa.
În condiţiile în care angajatorul se arată disponibil să angajeze un tânăr, beneficiază de o schemă de ajutor în valoare de 900 de lei pentru angajarea unui absolvent de studii medii şi 1.300 de lei pentru studii superioare, la care se adaugă contribuţia angajatului şi angajatorului. IMM-urile care se beneficiază de ajutorul de MINIMIS pot semna câte un singur contract, fiecare, dar o microîntreprindere poate angaja maxim 3 absolvenţi, o întreprindere mică - 7, iar una mijlocie - 15 absolvenţi.      
Tinerii dornici să beneficieze de programul de ajutor de MINIMIS trebuie să urmeze o procedură foarte simplă: să scaneze cartea de identate, alături de adeverinţa sau diploma de licenţă, să completeze un formular şi să le transmită pe toate pe mail. Informaţiile detaliate cu privire la accesarea unui astfel de program se regăsesc pe site-ul imm.gov.ro. După vizualizare CV-urilor candidaţilor, companiile au posibilitatea să cheme la interviu tinerii absolvenţi în cel mult o săptămână. De asemenea, IMM-urile pot veni cu propriii absolvenţi pe care i-au identificat în facultăţi şi care s-ar încadra cerinţelor profesionale căutate de respectiva companie. În cazul în care, pe parcursul perioadei de învăţare şi instruire a noului angajat, acesta îşi dă seama că nu se potriveşte viitorului job sau angajatorul realizează că tânărul absolvent nu poate îndeplini anumite atribuţii, se poate desface contractul de muncă, dar cu condiţia ca într-o perioadă de 30 de zile respectiva companie să angajeze un alt absolvent, pe acelaşi post.


Articole înrudite