23 FEBRUARIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Transportatorii rutieri, în vizorul Poliţiei Locale
Transportatorii rutieri, în vizorul Poliţiei Locale

Deşi Poliţia Locală Galaţi anunţa că de la 1 noiembrie va pune în aplicare prevederile hotărârii care interzice staţionarea voluntară pe drumurile publice şi terenurile care aparţin domeniului public sau privat al municipiului Galaţi a autovehiculelor de transport marfă cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, a autovehiculelor care au mai mult de 9 locuri pe scaune şi a utilajelor, ceea ce însemna şi aplicarea unor amenzi, acest lucru nu s-a întâmplat.
„Începând de luni, Poliţia Locală Galaţi va trece la aplicarea de amenzi, după ce în ultimele 2 zile au fost identificate maşinile care staţionau în mod neregulamentar”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Aurelia Bogatu.
Această restricţie este ridicată pe timpul unor operaţiuni (încărcare-descărcare; îmbarcare-debarcare), conducătorii vehiculelor în cauză, având însă obligaţia să respecte semnalizarea rutieră în zonă. Interdicţiile nu se aplica in cazul vehiculelor care aparţin serviciilor de ambulanţă, protecţie civilă, pompieri, jandarmerie, poliţie, poliţie de frontieră, SRI, SPP etc. Tot aici se încadrează vehiculele care aparţin societăţilor de salubrizare, celor destinate unor lucrări planificate, intervenţiilor la drumuri, calea de rulare a tramvaielor sau altor societăţi edilitare (Apă Canal, Electrica, Gaze etc.).
CL a hotărât că parcarea autovehiculelor de transport marfă cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, a autovehiculelor care au mai mult de 9 locuri pe scaune şi a utilajelor să se facă numai în autobaze sau în locuri special destinate acestui scop, semnalizate prin marcaje şi indicatoare rutiere. Cele care sunt în tranzit prin municipiul Galaţi pot staţiona şi parca în locul special amenajat de Primăria Municipiului Galaţi în strada Macului.
Persoanele care nu respectă toate aceste prevederi cuprinse în HCL nr. 335/2014 riscă amenzi cuprinse între 500 şi 1.000 lei. Sancţiunile contravenţionale sunt aplicate conducătorului auto. Proprietarul sau deţinătorul vehiculului are obligaţia de a comunica instituţiei din care face parte agentul care a aplicat sancţiunea, toate datele conducătorului auto. În caz contrar, sancţiunea se aplică proprietarului.


Articole înrudite