19 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
YouTube testează o funcţie de „notiţe” contextuale pentru videoclipuri
YouTube testează o funcţie de „notiţe” contextuale pentru videoclipuri

YouTube va permite în curând utilizatorilor să adauge „notiţe” care vor oferi context pentru unele dintre videoclipurile sale, ca parte a unei noi funcţii care va fi iniţial lansată în Statele Unite, a anunţat compania luni.
YouTube va invita anumiţi utilizatori şi creatori, ca parte a testului iniţial, să scrie notiţe menite să ofere „context relevant, oportun şi uşor de înţeles” pentru videoclipuri.
Acestea, de exemplu, ar putea clarifica când o melodie este menită să fie o parodie, să indice când este disponibilă o versiune nouă a unui produs recenzat sau să informeze spectatorii când imagini mai vechi sunt prezentate în mod eronat ca un eveniment actual.
Platforma de socializare X are o funcţie similară numită Community Notes prin care permite unor utilizatori selectaţi să adauge context postărilor, inclusiv etichete precum „înşelător” şi „fără context”.
Funcţia de notiţe pe YouTube va fi disponibilă iniţial pe dispozitive mobile pentru utilizatorii din SUA, în limba engleză. În această fază, evaluatorii terţi vor evalua utilitatea notelor, ceea ce va contribui la antrenarea sistemelor, înainte de o posibilă lansare mai largă, a declarat YouTube. Utilizatorii din SUA vor începe să vadă note pe videoclipuri în săptămânile şi lunile următoare, relatează Reuters.


Articole înrudite