390 de profesori au promovat examenul de titularizare

Vineri, 09 August 2013 03:00
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
După soluţionarea contestaţiilor, numărul dascălilor din Galaţi care au reuşit să treacă cu brio peste examenul de titularizare se ridică la 390, faţă de 377 cât reuşiseră iniţial să obţină note de şapte şi peste şapte. Alţi 250 de profesori au luat note între 5 şi 6,99, cu şapte mai puţin decât după corectarea iniţială a lucrărilor, iar 105 nu au obţinut nici măcar nota cinci. Peste 50% dintre cadrele didactice au obţinut note peste 7, reuşind să ocupe un post de titular în învăţământul gălăţean. Alţi 35 % au luat note între 5 şi 7, ceea ce le asigură un loc de suplinitor.
„Suntem mulţumiţi de rezultatele la examenul de titularizare, vorbim de o promovare de peste 50%, ceea ce este mult mai bine decât în anii precedenţi”, ne-a declarat inspectorul şcolar general Laura Marin. Pentru concursul de ocupare a posturilor vacante în învăţământul preuniversitar din România au fost scoase la concurs 6.074 posturi pentru angajare pe perioadă nedeterminată în 2013, dintre care 3.141 în mediul urban şi 2.933 în mediul rural.

O parte dintre cadrele didactice au renunţat la examen

La Galaţi s-au înscris iniţial 914 cadre didactice, dar peste 100 de dascăli nu s-au mai prezentat, iar câţiva au fost eliminaţi din examen după ce au fost surprinşi cu fiţuici. Concursul de ocupare a posturilor didactice şi catedrelor vacante în învăţământul preuniversitar a presupus susţinerea unei probe practice sau inspecţii speciale la clasă şi a unei probe scrise din didactica specialităţii. Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuiau să obţină minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuiau să obţină minim nota 5 (cinci) atât la proba scrisă, cât şi la inspecţia specială în profilul postului. Repartizarea candidaţilor pentru angajare pe perioadă nedeterminată se realizează în şedinţe publice organizate de centrele de concurs în zilele de 9 şi 12 august 2013, iar repartizarea candidaţilor pentru angajare pe perioadă determinată, în data de 14 august 2013.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu