23 FEBRUARIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Abilităţile contează: Meci demonstrativ de baschet în scaun rulant la Galaţi
Abilităţile contează: Meci demonstrativ de baschet în scaun rulant la Galaţi

Fundaţia Motivation România, în parteneriat cu Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din Galaţi şi Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi, organizează meciul demonstrativ de baschet adaptat "Abilităţile contează".
În cadrul evenimentului, sportivii utilizatori de scaune rulante vor face o demonstraţie de mobilitate şi fairplay, pentru a promova abilităţile persoanelor cu dizabilităţi şi pentru a marca Ziua Europeană pentru Viaţă Independentă. "Pe lângă faptul că veţi avea ocazia să vedeţi cum driblează şi marchează sportivii din scaune rulante, vă vom invita să exersaţi aruncarea la panou din poziţia aşezat şi să aflaţi mai multe despre sportul adaptat. Din dorinţa de a organiza mai multe antrenamente şi demonstraţii publice de baschet în scaun rulant, #TeamMotivation va lua startul la Semimaraton Galaţi 2023. Obiectivul nostru este să aducem cât mai mulţi susţinători alături de cauza noastră, dornici să construiască incluziunea şi să promoveze un stil de viaţă activ, împreună cu noi. Sportul în scaun rulant este parte a procesului de recuperare activă, pentru dobândirea abilităţilor de viaţă independentă şi, în acelaşi timp, un element important în integrarea socială a persoanelor cu dizabilităţi. Să punem în mişcare roţile schimbării împreună!", transmit organizatorii.
Meciul de baschet în scaun rulant "Abilităţile contează" are loc vineri, 05 mai 2023, începând cu ora 14.00, la sala „Florin Balaiş”, situată pe strada Mihai Bravu, nr. 44, în Galaţi.


Articole înrudite