16 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
„Baladele Dunării”, sâmbătă, la Casa Studenţilor Galaţi
„Baladele Dunării”, sâmbătă, la Casa Studenţilor Galaţi

Festivalul Naţional Studenţesc de Muzică Folk „Baladele Dunării”, ajuns la cea de a XXV-a ediţie, se va desfăşura, în data 11 noiembrie 2023, începând cu ora 18.30, în sala de spectacole a Casei de Cultură a Studenţilor Galaţi (Ştiinţei 115).
Festivalul Naţional Studenţesc de Muzică Folk „Baladele Dunării” este un proiect de tradiţie al Casei de Cultură a Studenţilor Galaţi, care reprezintă manifestarea cultural artistică, la nivel naţional, sub formă de competiţie, la care participă solişti şi grupuri de muzică folk ce activează în Casele de Cultură Studenţeşti, dar şi nume reprezentative ale genului.
Organizarea acestei manifestări are ca scop afirmarea şi stimularea potenţialului artistic studenţesc în domeniul creaţiei şi interpretării muzicii folk.
La evenimentul organizat de Casa de Cultură a Studenţilor Galaţi şi finanţat de Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, vor participa solişti şi grupuri de muzică folk afiliate Caselor de Cultură ale Studenţilor din Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Galaţi şi Petroşani. Juriul format din specialişti ai genului, va acorda premiile I, II, III, premiul pentru creaţie, precum şi trofeul festivalului.
Programul festivalului va cuprinde, pe langă concursul de muzică folk, un recital extraordinar susţinut de Mircea Baniciu & Band. Gala de premiere va avea loc la ora 21.00. Intrarea este liberă, informează Casa de Cultură a Studenţilor Galaţi.


Articole înrudite