25 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Concurs naţional pentru elevii din mediul rural, la Galaţi
Concurs naţional pentru elevii din mediul rural, la Galaţi

Concursul naţional pentru elevii din mediul rural „Universul cunoaşterii prin lectură”, ediţia a X-a, inclus în Calendarul concursurilor naţionale şcolare cu finanţare din partea Ministerului Educaţiei, aprobat cu nr. 24749/29.01.2024, organizat la Galaţi, se va desfăşura în perioada 14-16 iunie 2024, informează Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Galaţi.
Concursul îşi propune să asigure egalitatea de şanse la nivelul activităţii de excelenţă, prin valorificarea competenţei de lectură a celor 156 de elevi participanţi, proveniţi din 38 de judeţe. Primele ediţii ale acestei competiţii au fost organizate de către Şcoala Gimnazială „Vasile Burlui” din comuna Suceveni, judeţul Galaţi, care şi în acest an a desemnat un echipaj participant.
Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc vineri, 14 iunie 2024, ora 17.00, la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Galaţi, iar festivitatea de premiere se va desfăşura în acelaşi loc duminică, 16 iunie 2024, ora 9.00. Proba scrisă va avea loc pe 15 iunie 2024, la Colegiul de Industrie Alimentară „Elena Doamna” din Galaţi.
"Competiţia, dedicată exclusiv elevilor din mediul rural, prilejuieşte întâlnirea în oraşul nostru a elevilor performanţi din toate judeţele ţării, ocazie de a împărtăşi interesul pentru lectură, pentru cunoaştere şi de a lega prietenii", transmite IŞJ Galaţi.


Articole înrudite