25 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Încep lucrările la noua creşă din Ţiglina 1
Încep lucrările la noua creşă din Ţiglina 1

Primăria municipiului Galaţi va amenaja o nouă creşă în clădirea fostului centru de transfuzii din cartierul Ţiglina 1 (foto), după ce s-a atribuit contractul de lucrări pentru renovarea acestui imobil aflat într-o stare avansată de degradare. De altfel, pentru realizarea acestui obiectiv, Primăria municipiului Galaţi a obţinut fonduri prin PNRR.
„Galaţiul este oraşul familiei. De aceea, facem totul pentru a-i susţine pe copii de la primii paşi în viaţă. Este un obiectiv important: pe de o parte înfiinţăm o creşă modernă, pe de altă parte dăm cea mai bună utilitate unei clădiri abandonate”, a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.
Principalele lucrări la clădirea din cartierul Ţiglina 1 vizează reabilitarea termică a elementelor de anvelopă a clădirii, reabilitarea termică a sistemului de încălzire/a sistemului de furnizare a apei calde de consum, instalarea/reabilitarea/modernizare sistemelor de climatizare şi/sau ventilare mecanică pentru asigurarea calităţii aerului interior, reabilitarea/modernizarea instalaţiei de iluminat, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice şi termice etc.
Proiectul prevede realizarea a 40 de locuri pentru copii.
Valoarea contractului, atribuit în urma licitaţiei publice, pentru Renovare energetică - Reabilitare imobil Strada Saturn, nr. 6A - Creşă copii - execuţie - PNRR” este de 3.761.400,36 lei fără TVA. Ofertant câştigător este SMB Solid Trust Partner SRL.
Durata lucrărilor, care vor începe în scurt timp, va fi de 12 luni.
În context, amintim că Primăria municipiului Galaţi a amenajat de curând *o creşă nouă pe strada Al. I. Cuza. Totodată, municipalitatea mai are proiecte pentru încă patru creşe noi în cartierele Dunărea, Micro 13, Bariera Traian şi zona Gării CFR, transmite Compartimentul de presă al Primăriei municipiului Galaţi.
Despre proiect, Monitorul de Galaţi a anunţat în noiembrie 2023, în articolul "Creşă modernă în clădirea fostului centru de transfuzii din Ţiglina 1"!

*Citeşte şi Galaţi: Prima creşă nouă din ultimii 30 de ani este gata! Cum arată (FOTO)


Articole înrudite