02 IUNIE 2023 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Es-Phere, organizaţie care valorifică aptitudinile tinerilor
Es-Phere, organizaţie care valorifică aptitudinile tinerilor
O mână de tineri care ştiu deja ce vor de la viaţă au luat decizia să le ofere şi celorlalţi oportunitatea de a le arăta, prin activităţi şi proiecte, cum să se descopere şi cum să facă alegerile potrivite în viaţă, prin intermediul unei organizaţii recent înfiinţate. Organizaţia se numeşte Es-Phere şi a fost fondată, în această vară, de trei tineri inteligenţi, care au participat la nenumărate seminarii şi conferinţe de profil - vicepreşedinţii Andrei Chiriac, Alexandru Popa şi preşedintele Adrian Radion. Es-Phere, care are drept viziune "Un tânăr. Un răspuns", a luat naştere cu scopul de a crea şi menţine un mediu de educaţie non-formală pentru tineri, în care aceştia să îşi valorifice potenţialul şi să dobândească aptitudinile necesare în societate, care nu se dobândesc în şcoli sau facultăţi.
Primul proiect desfăşurat de Es-Phere este YESS (Youth Education în Soft Skills), care vizează dezvoltarea de competenţele precum lucrul în echipă, coordonarea de echipe, management de proiect, creativitate, vorbitul în public etc. YESS se adresează liceenilor din Galaţi, acţiune care numără în prezent 60 de tineri care vor participa la activităţi de pregătire pe parcursul a 10 săptămâni iar la finalul acestora ei vor avea posibilitatea de a se implica direct în organizaţie ca formatori sau coordonatori de proiecte.
Prima activitate a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute. "După 12, 15 sau 16 ani de şcoală, marea majoritate a tinerilor din ziua de astăzi nu îşi pot răspunde la o singură întrebare: «Eu ce vreau să fac cu viaţa mea?». Se presupune că acest aproximativ un sfert de viaţă petrecut mai mult sau mai puţin în băncile şcolilor şi ale facultăţilor este de ajuns pentru răspunsul la această întrebare esenţială. S-a demonstrat că este doar o presupunere prea îndrăzneaţă. Ne dorim ca fiecare tânăr participant la modulele de educaţie non-formală oferite de către organizaţia Es-Sphere să conştientizeze şi să ştie exact ce îşi doreşte să facă în continuare cu viaţa lui, dobândind astfel şi abilităţile necesare urmării unui vis", ne-a explicat preşedintele organizaţiei.

Articole înrudite