18 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
FEERIA CRISTALELOR 2023: Expoziţie cu vânzare la Complexul Muzeal Galaţi
FEERIA CRISTALELOR 2023: Expoziţie cu vânzare la Complexul Muzeal Galaţi

Vineri, 12 mai 2023, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” se va deschide pentru public cea de a XII-a ediţie a Salonului de minerale, fosile, geme şi bijuterii „Feeria Cristalelor”, manifestare care îşi propune să aducă în faţa publicului vizitator fascinanta lume a mineralelor, unde vor expune colecţionari din Bucureşti, Baia Mare, Satu Mare, Sângeorz-Băi (jud.Bistriţa-Năsăud) şi Galaţi.
Timp de trei zile, vor fi prezentate şi oferite spre vânzare publicului peste 2.000 de varietăţi de minerale din regiuni miniere renumite de la noi din ţară: Baia Mare, Banat, Munţii Apuseni, precum şi din alte zone de pe glob, din ţări cu tradiţie în exportul de minerale: Brazilia, India, Mexic, Peru, Namibia, Algeria, Madagascar, Norvegia, Islanda, Maroc, Africa de Sud, Spania, Australia, Rusia etc.
Pentru că salonul de minerale coincide cu Noaptea Muzeelor din 13 mai 2023, specialiştii în minerale vor prezenta în faţa publicului, la acest eveniment nocturn, modalităţi de şlefuire a pietrelor semipreţioase. Vor fi patru demonstraţii de şlefuire, fiecare cu o durată de 15 minute, doar după următorul program: 20:00, 20:45, 21:30 şi 22:15.
Salonul de minerale „Feeria Cristalelor” se va desfăşura în perioada 12 - 14 iunie 2023, informează Complexul Muzeal Galaţi.

  • Galerie Foto:

Articole înrudite