16 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Gălățeni, mare grijă la împodobirea bradului de Crăciun!
Gălățeni, mare grijă la împodobirea bradului de Crăciun!

Măsuri de prevenire a incendiilor ce trebuie respectate la împodobirea bradului de Crăciun!
Împodobirea bradului de Crăciun reprezintă pentru fiecare dintre noi un moment de sărbătoare și pregătirea casei este unul dintre cele mai importante obiceiuri păstrate din străbuni. Această traditiție este un moment special pentru fiecare dintre noi, mai ales pentru cei mici, care îl aşteaptă nerăbdători pe Moş Crăciun. Nu trebuie să uităm că pomul de Crăciun se poate aprinde repede și arde extrem de violent, contribuind la propagarea rapidă a unui incendiu.
Pentru a preîntâmpina astfel de situații nefericite și pentru a vă putea bucura în siguranță alături de cei dragi de sărbătorile de iarnă, pompierii militari gălățeni vă recomandă respectarea următoarelor măsuri de apărare împotriva incendiilor:
- Bradul se va amplasa la o distanţă corespunzătoare faţă de sursele de căldură (sobe calorifere electrice, reşouri, aeroterme, alte aparate de încălzire) și se va monta astfel încât să nu blocheze căile de acces şi evacuare (uşi, scări sau trasee pe care se poate face evacuarea în caz de incendiu);
- Instalaţiile electrice de iluminat care împodobesc pomul trebuie să fie în perfectă stare, fără improvizaţii;
- Nu aprindeți lumânări și artificii în brad și nu amplasați sub acesta obiecte care sunt ușor combustibile. Folosiți pentru decorare cât mai multe globuri de sticlă și alte obiecte greu combustibile.
ATENŢIE PĂRINŢI!
- Supravegheaţi permanent copiii astfel încât prin jocul lor în preajma pomului de iarnă, să nu genereze un incendiu, interzicându-le utilizarea de chibrituri, lumânări, brichete, artificii sau petarde.
NU LĂSAȚI INCENDIILE SĂ VĂ STRICE SĂRBĂTORILE!
Pompierii militari gălățeni vă doresc “Sărbători frumoase în siguranță!”.


Articole înrudite