14 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App

Negocierea noului Contract Colectiv de Muncă (CCM) de la Combinat a demarat recent, la masa tratativelor aşezându-se o comisie din partea conducerii, printre care se află directorul Direcţiei de Resurse Umane, Mihaela Crăciun, precum şi o comisie formată din 11 reprezentanţi ai sindicatului Siderurgistul, printre care se află şi preşedintele acestei structuri sindicale, Gheorghe Bezman.

Sindicatul Siderurgistul a fost singurul sindicat care a depus acte din care să rezulte că are reprezentativitate pentru a putea participa la negocieri, deşi reprezentanţii sindicatului Solidaritatea al Metalurgiştilor, prin vocea lui Gheorghe Tiber, susţin că numărul membrilor de sindicat ar fi în realitate, la ora actuală, mai mic decât cel necesar pentru a participa la tratative. Potrivit prevederilor din procesul verbal de negociere, reprezentanţii celor două părţi au convenit să se întâlnească odată pe săptămână, şedinţele urmând să se desfăşoare la sala de şedinţe a Direcţiei de Resurse Umane. În procesul verbal se mai arată că informaţiile publice, dar şi cele cu caracter confidenţial necesare formulării partenerilor sociali a propunerilor de modificare a contractului vor fi comunicate acestora până pe data de 22 decembrie.

„Pe parcursul negocierii dar şi după semnare părţile vor păstra confidenţialitatea informaţiilor primite, de asemenea părţile convin să negocieze cu bună credinţă, obligându-se să nu adopte o atitudine de natură a prejudicia imaginea celeilalte părţi sau să împiedice în vreun fel, derularea în bune condiţii a negocierii şi semnării CCM pe 2014”, se mai arată în procesul verbal. Având în vedere anumite prevederi din acest proces verbal, în care se vorbeşte despre faptul că nu se poate transmite niciun fel de informaţie din timpul negocierilor, rămâne de văzut dacă siderurgiştii vor fi informaţi în legătură cu mersul tratativelor, aşa cum ar fi normal, dacă ţinem cont de faptul că plătesc cotizaţie de sindicat.


Articole înrudite