18 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App

Sezonul rece îşi face simţită din plin prezenţa în statistica epidemiologilor gălăţeni, chiar dacă temperaturile sunt în unele zile de-a dreptul primăvăratice. Poate şi faptul că s-a mai încălzit ziua, dar noaptea e la fel de frig, a făcut ca numărul virozelor respiratorii să fie în scădere cu câteva sute de cazuri, în timp ce numărul pneumoniilor este în creştere. Faţă de săptămâna anterioară de raportare, în această săptămână la nivelul judeţului Galaţi s-au înregistrat 2.058 de persoane diagnosticate cu viroze respiratorii.

„Este o reducere importantă, de circa 700 de cazuri, faţă de săptămâna anterioară de raportare. Cele mai multe cazuri de infecţii respiratorii se înregistrează la categoria de vârstă 5-14 ani, unde avem 711 bolnavi din cei 2.058 raportaţi la nivelul întregii săptămâni. A crescut şi numărul persoanelor internate din pricina infecţiilor respiratorii, de la 97 la 101. În ceea ce priveşte situaţia gălăţenilor diagnosticaţi a avea pneumonie, aici situaţia stă invers faţă de cea a virozelor respiratorii. La pneumonii s-a înregistrat nu o scădere a numărului de cazuri, ci o creştere a cazuisticii. Faţă de săptămâna anterioară de raportare avem cu 15% mai multe persoane diagnosticate a avea pneumonii, ajungând acum la 325 de cazuri. Cele mai multe persoane bolnave de pneumonie în ultima săptămână de raportare se înregistrează la categoria de vârstă 0-1 an, unde avem 113 din cele 325 de cazuri raportate”, a precizat dr. Valentin Boldea, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

Nu s-a înregistrat însă în ultima perioadă de raportare a situaţiei epidemiologice de la nivelul judeţului Galaţi niciun deces cauzat de infecţiile respiratorii. Totodată, nu s-a înregistrat niciun caz de gripă. Medicii recomandă părinţilor să aibă mare grijă în ceea ce priveşte copiii, mai ales cei foarte mici. Îmbrăcarea acestora adecvat temperaturilor variabile de afară, dar şi un regim alimentar şi asigurarea unei temperaturi ambiante normale ar feri copii de problemele respiratorii, susţin cadrele medicale.


Articole înrudite