05 DECEMBRIE 2023 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
O nouă legătură între oraş şi Combinat
O nouă legătură între oraş şi Combinat
Administraţia fostului colos siderurgic a dat undă verde pentru punerea la dispoziţia foştilor sau actualilor siderurgişti a unui microbuz care va asigura transportul între oraş şi platforma siderurgică. Dacă nu au avut fonduri pentru acordarea de majorări salariale în ultimii ani, aducând ca argument efectele crizei financiare, reprezentanţii conducerii au fost de acord cu înfiinţarea unei staţii de îmbarcare pentru navetişti, amplasată la intersecţia de la Fabrica de Var, precum şi cu înfiinţarea unei curse între Combinat şi platforma siderurgică, chiar dacă nu doresc să aloce niciun leu pentru repararea Viaductului închis în urmă cu circa 2 luni.
„Există un proiect de înfiinţare a unei staţii de îmbarcare pentru navetişti, care a fost aprobat, staţia urmând să fie acoperită, ceea ce îi va proteja pe siderurgişti de vânt, ploaie, viscol sau căldură. De asemenea, la solicitarea Sindicatului Liber al Siderurgiştilor, conducerea a aprobat punerea la dispoziţie în mod gratuit a unei maşini care va face legătura între Combinat şi oraş şi care poate fi folosită gratuit atât de siderurgişti dar şi de foştii siderurgişti care vor să vină să ia un document de la fostul lor loc de muncă”, ne-a declarat liderul Sindicatului Liber al Siderurgiştilor, Ilinca Diaconu.
Potrivit declaraţiei Ilincăi Diaconu, acum s-a stabilit programul de circulaţie al maşinii care va putea fi folosită de siderurgişti, orele fiind stabilite şi în funcţie de programul de funcţionare al magazinului situat la poarta principală a Combinatului unde se distribuie puii.
„Luni, miercuri şi vineri, maşina va pleca  spre Combinat de la ora 9 de pe strada Basarabiei, din faţă de la Banca Transilvania, şi se întoarce la ora 9:30 din faţa magazinului de distribuţie a puilor. În aceleaşi zile va pleca o cursă de la ora 11 din faţa aceleiaşi bănci şi va pleca de la poarta principală de la ora 11:30”, susţine Ilinca Diaconu.
În cursul zilelor de marţi şi joi cursa va pleca de la ora 17 din faţa Băncii Transilvania şi va pleca din Combinat la ora 17:30.

Articole înrudite