19 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Presiune mai bună la apă pentru gălăţenii din nordul oraşului
Presiune mai bună la apă pentru gălăţenii din nordul oraşului

Societatea APA CANAL S.A. Galaţi informează că a fost pusă în funcţiune staţia de pompare apă potabilă (SP Traian) amplasată în bdul.Coşbuc c/c Drumul de Centură (zona Transurb).
Această investiţie a fost realizată  în cadrul Contractului de lucrări GL-CL-01 – Alimentare cu apă şi canalizare în aglomerările Galaţi şi Smârdan, din "Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă şi Apă Uzată în Judeţul Galaţi, în perioada 2014 – 2020" şi are ca scop îmbunătăţirea regimului de presiune în zona de nord a oraşului Galaţi.
"S-a avut în vedere necesitatea asigurării parametrilor de calitate ai apei potabile (debit şi presiune) în condiţiile dezvoltării continue a zonei. Staţia subterană de pompare şi ridicare a presiunii este echipată cu electropompe de mare capacitate şi echipamente de monitorizare, parametrii de funţionare fiind transmişi la distanţă, integraţi şi monitorizaţi în programul noului Dispecerat SCADA Regional (foto jos)", precizează APA CANAL S.A. Galaţi.
Perioada de tranziţie a sistemului de alimentare cu apă potabilă de la modul de funcţionare de pană acum la cel de funcţionare prin intermediul noii staţii va fi de cca. o saptămână. La acest moment se efectuează reglaje în reţea şi teste privind transmiterea parametrilor funcţionali (debit, presiune etc.).
"Rugăm clienţii din zonă să ne comunice la Dispecerat (telefon 0236.473380 int.133, 24/24h, 7/7 zile) orice eventuală anomalie sesizată privind debitul şi presiunea apei potabile în acest interval. Echipele APA CANAL S.A. Galaţi sunt pregătite să intervină, vor verifica şi efectua reglajele necesare în regim de urgenţă. Vom monitoriza permanent calitatea apei în zonă", transmite APA CANAL S.A. Galaţi.

  • Galerie Foto:

Articole înrudite