Semnăturile pentru grevă generală în Sănătate curg cu sutele

Miercuri, 16 Octombrie 2013 03:00
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
La Spitalul Clinic de Urgenţă Galaţi, ca şi în restul unităţilor sanitare din ţară, continuă acum trei tipuri de acţiuni legate de declanşarea unei viitoare greve generale. Marţi şi miercuri oamenii din sistemul medical vor mai purta banderole tricolore, semn că sunt în grevă japoneză. În acelaşi timp, continuă până pe data de 23 octombrie strângerea de semnătturi pentru declanşarea grevei generale de la cadrele medicale şi angajaţii din sistemul medical. Chiar în prima zi de strângere a semnăturilor, luni, 700 de persoane din unităţile sanitare gălăţene au semnat pentru grevă.
„Despre asta discutăm din septembrie, de la formarea Coaliţiei Profesioniştilor în Sănătate. Noi preluăm la sfârşitul fiecărei zile numărul de semnături strânse la nivelul judeţului Galaţi şi le trimitem la Bucureşti, unde acestea se centralizează. Deja luni seara, în prima zi în care a început strângerea semnăturilor, semnaseră 700 de oameni. După foarte multă vreme este prima dată când se simte că  intenţiile Federaţiei Sanitas se corelează şi cu acelea ale celorlalţi profesionişti din sănătate. Mă refer la medici, farmacişti, medici dentişti sau psihologi. Avem aceleaşi ţinte: o finanţare corectă pentru sistem, mai multi angajaţi în spitale dar şi reîntregirea salariilor care au fost tăiate acum trei ani şi de atunci reîntregirea a fost mai mult una teoretică”, a precizat Paraschiv Sălăvăstru, preşedintele Consiliului Judeţean al Sanitas Galaţi.
Marţi dimineaţă, în doar unul dintre punctele de strângere a semnăturilor, în puţin peste o oră semnaseră 200 de persoane.
Tot în acelaşi timp cu greva japoneză şi strângerea semnăturilor în unităţile sanitare are loc şi o mişcare de protest iniţiată de Federaţia Europeană a Lucrătorilor din Sectorul Public. „Nemulţumirile lor sunt şi ale noastre. Nu mai vrem salarii tăiate, nu mai dorim fiscalitate excesivă şi nici o politică bancară care nu ajută, ci dimpotrivă, crează mari probleme în această perioadă”, a spus Carmen Vrabie, lider Sanitas la Spitalul de Urgenţă Galaţi.
Pe data de 2 noiembrie, la Bucvureşti, va avea loc un mare miting de protest al cadrelor medicale iar apoi, dacă nu se ajunge la nicio înţelegere cu Ministerul Sănătăţii, se va declanşa greva generală.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu