24 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Începând cu data de 14 octombrie, ora 8, Primăria dă startul distribuirii ajutoarelor alimentare din cadrul Programului European de Ajutor Alimentar pentru persoanele defavorizate, stocul fiind de circa 500 tone de alimente. „Este vorba despre 9 produse - făină albă, mălai, paste, ulei, roşii în suc propriu, zacuscă, miere de albine, carne de porc – conserve şi  zahăr, destinate unui număr de 14.267 beneficiari ai PEAD din municipiul Galaţi. Distribuirea către beneficiari va începe de luni, 14 octombrie, ora 8:00. Până atunci, alimentele vor fi preambalate în saci, câte doi pentru fiecare beneficiar, fiecare pachet conţinând 15 kg de făină albă, 8 kilograme de mălai, 0,5 kg de paste făinoase, 5 litri de ulei, o cutie de roşii în suc propriu,
o cutie de zacuscă, o cutie de miere de albine, 3 conserve de carne de porc, 2 kilograme de zahăr”, se arată în comunicatul Primăriei Galaţi.
Pentru a asigura o fluenţă crescută distribuirii acestor ajutoare, municipalitatea a instituit 4 puncte de distribuire, după cum urmează: pentru 5.259 pensionari la Piaţa Veche, lângă Şcoala nr. 26 „Ion Creangă” (în spatele blocurilor P). Accesul este fie dinspre strada Prelungirea Traian, fie dinspre aleea pietonală de la P-uri; 5.140 de persoane cu dizabilităţi sunt arondate Piaţei din Þiglina 1, intrarea prin parcarea dinspre biserica „Pogorârea Sf. Duh”; 2.907 de persoane aflate în şomaj vor avea punctul de distribuire în Piaţa Mare – pe aleea principală, iar 961 de persoane care beneficiază de venit minim garantat - în Piaţa Mare, pe aleea secundară.
Ce acte sunt necesare
Pentru ridicarea ajutoarelor, beneficiarii trebuie să se prezinte la punctele de distribuţie cu următoarele acte: actul de identitate (în original), dispoziţia scrisă a primarului sau mandat poştal pentru beneficiarii de venit minim garantat, carnet de şomer sau mandat poştal pentru şomerii indemnizaţi, adeverinţă prin care se atestă calitatea de şomer pentru cei care nu beneficiază de indemnizaţia de şomaj, certificat de încadrare în grad de handicap grav sau accentuat pentru persoanele cu handicap, mandat poştal pentru plata drepturilor pentru persoanele beneficiare de indemnizaţii şi sporuri acordate invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război.
„Primăria Municipiului Galaţi precizează că au fost luate toate măsurile pentru a preîntâmpina cozile şi aglomeraţia. Începerea distribuirii alimentelor după recepţia întregii cantităţi din fiecare sortiment, multiplicarea punctelor de distribuire, amplasarea acestor puncte, preambalarea pachetelor, posibilitatea de a transporta la domiciliu pachetele beneficiarilor nedeplasabili, fără susţinători legali sunt, din păcate, măsuri neîntâlnite în alte oraşe din România, determinate de respectul faţă de beneficiarii PEAD 2012, respect pe care, suntem convinşi, îl vor manifesta şi unii faţă de ceilalţi”, se arată în comunicatul de presă, unde nu se precizează însă cum pot lua legătura cu Primăria cei care nu se pot deplasa şi nici programul zilnic de distribuire a ajutoarelor.


Articole înrudite