16 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Ce pantaloni ți se potrivesc? Uite la ce trebuie să fii atentă când faci shopping
Ce pantaloni ți se potrivesc? Uite la ce trebuie să fii atentă când faci shopping

Dacă există un element de bază care nu poate lipsi dintr-o garderobă, acesta este, fără îndoială, pantalonii. Cele mai multe femei îi poartă aproape în fiecare zi, depășind fustele și rochiile pentru confortul și versatilitatea lor. Găsirea pantalonilor ideali, cei care te fac să arăți minunat și, mai ales, să te simți bine în ei, poate fi uneori dificilă, dar merită să investești timp pentru câteva de perechi de pantaloni damă, eleganți sau casual.

Pentru a face acest lucru, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să-ți cunoști corpul. Dacă reușești să recunoști tipul de siluetă pe care îl ai și știi ce vrei să pui în valoare sau să camuflezi, “munca” e aproape gata.

 

La ce să ne uităm când ne alegem o pereche de pantaloni eleganți și nu numai de damă?

Culoarea. Culorile închise slăbesc (subțiază) mai mult decât cele deschise, la fel și texturile mate mai versus cele lucioase. Dacă, de exemplu, dorești să îți ascunzi lățimea picioarelor, este mai bine să optezi pentru lână neagră decât pentru satin bej.

Țesătura. Țesăturile foarte groase, cum ar fi catifeaua, pot adăuga volum. Dacă totuși ești fană țesături groase, caută pantaloni eleganți de damă cu o croială care să fie ajustată la șolduri și să aibă un picior larg, care să nu se lipească de corp. Pentru pantaloni damă slim fit, optează pentru țesături cu fibre elastice, astfel încât să fie confortabile și să se potrivească formei tale. De exemplu, într-o țesătură bodycon, cum ar fi denimul, acest amestec poate avea un efect modelator prin comprimarea corpului. În sfârșit, țesăturile mai ușoare și cu efect de drapaj sunt cele mai potrivite pentru pantalonii cu dantele sau pentru pantalonii foarte largi.

Lungimea taliei. Dacă pantalonii sunt cu talie înaltă (foarte la modă și la noi în România, în ultimii ani), aceștia pot ajuta la compensarea siluetei cu trunchiul lung și picioarele scurte.

 

Există o mare varietate de modele de pantaloni eleganți de damă, iar fiecare are propriile particularități. Alegerea celui care te flatează va fi ideală pentru ca tu să te simți încrezătoare și confortabilă.

 

  • Pentru a crea curbe și mai mult volum

Îți dorești uneori să arăți mai voluptos, Beyonce style? Trebuie să găsești o pereche de pantaloni damă care să te pună în evidență. În acest caz, pantalonii care vor reuși acest lucru vor fi cei care au buzunare la spate, pentru a genera o iluzie mai curbată. Iar dacă au și broderii, modele sau inserții, cu atât mai bine, pentru că aceste detalii ajută la creșterea volumului.

 

  • Pentru a reduce curbele și volumul

Dacă, din contră, vrei să-ți subțiezi silueta, nimic nu se compară cu o pereche de pantaloni de damă cu buzunare mari în față, care sunt diferiți de cei care creează efectul de mai mult volum. Aceștia vor da efectul de mai multă înălțime și vor atrage atenția de pe zonele nedorite. Dacă vrei să-ți ascunzi șoldurile, cel mai bun lucru de făcut în aceste cazuri este să porți pantaloni de damă care să se deschidă în partea de jos. Aceștia sunt așa-numiții pantaloni clopot (pantaloni evazați).

 

 

  • Pantaloni damă cu talie joasă

Această croială este cea potrivită dacă ești o femeie scundă, deoarece va da iluzia că picioarele tale sunt mai înalte și mai subțiri. În acest fel, poți părea mai înaltă fără a fi nevoită să porți tocuri, dacă nu vrei. Sunt multe modele de pantaloni eleganți pentru damă cu talie joasă care pot fi combinați cu multe tipuri de încălțăminte.

 

  • Pantaloni damă cu talie înaltă

Pe de altă parte, dacă ești înaltă, pantalonii cu talie înaltă sunt cea mai bună alegere, pentru că vei arăta foarte bine în ei. Dacă îi porți cu tocuri, pot fi niște pantaloni eleganți de damă care să te pună în valoare.

 

  • Pantaloni eleganți de damă pentru silueta “triunghi inversat”

În cazul femeilor care au o siluetă de triunghi inversat, adică umeri mai lungi, mai bine conturați decât șoldurile, cum se echilibrează silueta? Pentru a pune în valoare șoldurile, cel mai bine este să opteze pentru pantalonii cargo, care sunt cei care au un fel de buzunare laterale și care oferă volum în această zonă.. Un alt stil care îți poate prinde bine sunt pantalonii în stil masculin, pe care îi numim pantaloni boyfriend, pentru că arată ca și cum ar fi împrumutați din garderoba lui. Ți-e teamă că nu vei fi destul de elegantă în ei? Îi poți purta cu tocuri, balerini sau pantofi cu vârf ascuțit și o cămașă albă, iar în felul ăsta îi poți transforma în pantaloni eleganți pentru damă.

 

Indiferent de tipul de siluetă și de modelul de pantaloni damă care îți place, cel mai important e să te simți bine și confortabil în ei. Iar pentru inspirație, poți apela la social media sau Pinterest, unde sunt mii de tips and tricks și sfaturi despre cum să porți pantalonii de damă într-un mod elegant și unic.


Articole înrudite