19 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cum să Învingi Cazinoul - Povestea lui Eduard Thorp
Cum să Învingi Cazinoul - Povestea lui Eduard Thorp

Câteodată chiar contează să te naști la momentul potrivit. Cel puțin din punct de vedere al jocurilor de noroc, a fost un moment în care nivelul de securitate lăsa de dorit. Dar pentru că oamenii sunt inventivi și creativi, acest lucru nu a durat mult.

Lumea l-a primit cu brațele deschise pe Eduard Thorp. Un matematician căruia îi aproape datorăm totul pentru impactul pe care l-a avut asupra jocului de Blackajck. Ești curios să afli cine a fost primul “numărător de cărți” din istorie?

Cine este Eduard Thorp

Evident, un profesor universitar care pentru o bună parte a vieții a încercat să învingă cazinoul. Povestea începe similar cu restul pe care le știm deja. Dar Eduard este primul care a încercat să își dea seama cum funcționează de fapt șansele oferite de jocul de Blackjack.

Înainte de a scrie prima sa carte, publicată ulterior în 1962, Eduard a interacționat cu jocul de Blackjack din întâmplare, fiind într-o vacanță în Las Vegas alături de soție. Jocul de Blackjack din acea perioadă nu oferea prea multe șanse jucătorilor. Deci intervenția unui revoluționar era mai mult decât potrivită.

Thorp este printre primii care s-a așezat la masa de Blackjack având instrucțiuni deja scrise pentru toate scenariile și mâinile posibile. Văzându-l verificând fițuici la fiecare rundă, dealerii, dar și martorii de la acel moment s-au amuzat copios. După 10 dolari pierduți, Thorp s-a întors acasă. La acel moment, matematicianul nostru aplica ceea ce azi cunoaștem fiind drept strategia de bază din Blackjack.

Revelația lui Thorp

Rezultatele nu au fost pe nivelul așteptărilor, iar asta l-a pus pe Eduard pe gânduri. Și pentru că nu era un jucător obișnuit, și-a dorit să înțeleagă cum ar putea crește șansele de câștig la jocuri de cazino. Astfel, și-a dat seama că de fapt diferența cea mai mare este să profiți de șansele de câștig atunci când pachetul este pe sfârșit.

La vremea aceea, jocul de Blackjack avea un singur pachet, iar număratul cărților te ajuta să îți dai seama din ce în ce mai bine ce cărți rămân în pachet. El a programat folosind calculatoarele universității (MIT), un software de numărare a cărților. După ce s-a confirmat faptul că trebuie să profiți atunci când pachetul este pe final, totul s-a schimbat.

Eduard Thorp a început apoi să parieze constant la cazinouri. S-a lovit chiar la acea vreme de interdicții de la unele dintre ele și a publicat cartea “Beat The Dealer”, care și astăzi inspiră jucătorii.

Practici ascunse ale număratului de cărți

După cum probabil te aștepți, cartea a revoluționat totul, iar tot mai mulți jucători de Blackjack au început să aplice strategia. Din nefericire, cazinourile au înțeles că ceva este în neregulă.

Prin urmare, jucătorii au fost nevoiți să devină creativi pentru a-și ascunde intențiile. Astfel, după câteva cercetări pe platformele de specialitate precum Slots Calendar unde există câteva ghiduri despre Blackjack, iată câteva exemple de strategii care-i ajutau pe pariori să nu fie descoperiți:

  • Pariuri foarte mici - Cazinourile sesizează aplicarea strategiilor atunci când un jucător câștigă foarte mult, într-un timp scurt. De aceea, unii jucători se mulțumesc să obțină un câștig mic, dar sigur, fără să atragă atenția.
  • Echipe de colaboratori - Există echipe de minim 2 pariori care conlucrează. Unii numără cărțile, iar alți jucători se așează la masă când este cel mai favorabil moment pentru ca un jucător diferit să obțină potul cel mare.
  • Pierd intenționat - Unii jucători chiar pierd bani în mod intenționat pentru a echilibra reușitele cu rundele pierdute și astfel a da impresia că acolo se află un jucător obișnuit.

O viață plină de succes

Eduard Thorp nu a încetat să își creeze oportunități. După succesul din strategii la cazino, acesta s-a reorientat spre bursă și a intrat pe Wall Street având și acolo rezultate mai mult decât satisfăcătoare.

În prezent strategiile de numărat cărți sunt mai greu de aplicat la cazino online, dar merită încercate.


Articole înrudite