25 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
125 de ani de la naşterea lui George Călinescu! BNR lansează o monedă din argint (FOTO)
125 de ani de la naşterea lui George Călinescu! BNR lansează o monedă din argint (FOTO)

Începând cu data de 24 iunie 2024, Banca Naţională a României (BNR) lansează în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema 125 de ani de la naşterea lui George Călinescu.
Caracteristicile monedei sunt următoarele: Metal - Argint; Valoare nominală - 10 lei; Titlu - 999‰; Formă - rotundă; Diametru - 37 mm; Greutate - 31,103 g; Cant - zimţat; Calitate - proof.
Aversul monedei prezintă o parte din clădirea Academiei Române din Bucureşti al cărui membru titular a fost, inscripţia „ROMANIA” în arc de cerc, stema României, valoarea nominală „10 LEI” şi anul de emisiune „2024”.
Reversul monedei redă portretul, semnătura, numele lui George Călinescu şi anii între care a trăit acesta „1899 - 1965”.
Monedele din argint sunt ambalate în capsule de metacrilat transparent şi sunt însoţite de broşuri de prezentare şi certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Pe certificatele de autenticitate se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.
Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese.
Preţul de vânzare pentru moneda din argint este 500,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv broşura de prezentare şi certificatul de autenticitate.
Monedele din argint cu tema 125 de ani de la naşterea lui George Călinescu au putere circulatorie pe teritoriul României.
Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.
Informaţii cu privire la achiziţia monedelor se regăsesc pe site-ul Băncii Naţionale a României, secţiunea Numismatica, potrivit BNR. FOTO, mai jos!

  • Galerie Foto:

Articole înrudite