22 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Atmosfera de lucru în companie, cea mai importantă pentru tinerii în căutarea unui serviciu
Atmosfera de lucru în companie, cea mai importantă pentru tinerii în căutarea unui serviciu
Atmosfera de lucru în companie, calitatea colaborării cu şeful direct, provocările profesionale ale jobului şi siguranţa locului de muncă sunt cele mai importante elemente pentru tinerii aflaţi în căutarea unui serviciu, potrivit unui studiu al Institutului Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES) realizat în colaborare cu Târgul de Cariere.
Pachetul de beneficii salariale, notat ca foarte important de 91% dintre bucureştenii participanţi la studiu, se află de-abia pe locul 5 al acestui top, potrivit unui comunicat al IRES.
"Circa 43% dintre participanţii la acest studiu aveau un loc de muncă în momentul desfăşurării cercetării şi, dintre aceştia, aproape două treimi declară că locul de muncă deţinut în acel moment corespundea pregătirii lor de bază. Cu toate acestea, doar 38% dintre aceste persoane se declarau mulţumite de locul de muncă, 85% dintre ele spunând că vor să îşi schimbe jobul în cel mult doi ani", se arată în comunicat.
Atunci când vor să îşi schimbe locul de muncă, bucureştenii apelează la site-urile de recrutare, 91% dintre cei intervievaţi declarând că au folosit până în prezent acest gen de portaluri. Participarea la târgurile de cariere a devenit a doua cea mai utilizată metodă de bucureştenii care vor să-şi schimbe locul de muncă, conform declaraţiilor respondenţilor. Pe locul trei în topul surselor de informare privind oportunităţile de joburi sunt ziarele şi revistele (58%).
Târgul de Cariere Bucureşti va avea loc în 22 şi 23 noiembrie la World Trade Center iar înscrierile pentru companii rămân deschise până în 19 noiembrie.


Articole înrudite