Bani fără culoare politică pentru comune gălăţene

Luni, 07 Iunie 2010 20:11
Publicat în Economie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
7 localităţi din judeţul Galaţi, conduse de primari de la PNL, PC şi respectiv PSD vor primi fonduri prin intermediul Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDPR), care vor fi utilizate pentru dezvoltarea infrastructurii locale, conform proiectelor depuse de fiecare primărie în parte.
Deşi liderii opoziţiei din România se plâng la Bucureşti de faptul că reprezentanţii partidelor pe care le conduc sunt discriminaţi în ceea ce priveşte atragerea sau primirea de fonduri şi că, în România, doar clientela politică a PDL ar fi favorizată la capitolul proiecte sau contracte cu bani publici pe plan local, lucrurile stau cu totul altfel. Şi asta dacă ţinem cont de faptul că un număr de 7 localităţi din judeţul Galaţi vor beneficia de fonduri alocate prin intermediul APDPR; aflată în subordinea Ministerului Agriculturii, după ce proiectele privind dezvoltarea infrastructurii rurale au fost selectate acum 2 săptămâni. Practic, este vorba de proiectele depuse pentru atragerea de fonduri în cadrul măsurii 3.2.2 şi care vizează strict efectuarea de lucrări care privesc dezvoltarea rurală.
Potrivit primarului comunei Þepu, liberalul Daniel Þuchel, acum 2 săptămâni la APDPR au fost selectate 255 din cele 2051 de proiecte depuse de primarii din mediul rural, urmând să primească finanţare proiectele depuse de primarii dintr-un număr de 7 localităţi din judeţul Galaţi, în niciunul din cazuri nefiind vorba de primari ai PDL.
„Au fost selectate un număr de 7 proiecte, şi anume proiecte depuse de primari PNL din localităţile Þepu, Oancea, Vlădeşti şi Braniştea, de doi primari PC din localităţile Independenţa şi Măstăcani şi de primarul PSD din Umbrăreşti. Părerea mea este că selectarea la nivel naţional a proiectelor care vor beneficia de finanţare s-a făcut fără intervenţii sau presiuni politice”, ne-a mai declarat primarul comunei Þepu. Întrebat care este motivul pentru care pe lista celor 7 localităţi care vor primi bani nu figurează nici una care să fie condusă un primar de la PDL, primarul comunei Þepu ne-a spus că au existat şi proiecte depuse de primari ai partidului de guvernământ din judeţul Galaţi, dar care nu au avut câştig de cauză probabil din cauza faptului că nu ar fi ştiut să întocmească cum trebuie documentaţia.
”Pentru proiectul pe care l-am depus anul trecut în luna iulie şi care a fost selectat acum 2 săptămâni de APDPR, comuna Þepu va primi o finanţare nerambursabilă de 2,5 milioane de euro în fonduri care vor fi folosite pentru asfaltarea integrală a străzilor din comună, pentru introducerea reţelei de canalizare în cătunul Berheci, care aparţine de comuna noastră, pentru achiziţionarea de instrumente populare pentru căminul cultural precum şi pentru un centru social de zi pentru copii”, ne-a declarat primarul comunei Þepu. Acesta ne-a mai spus că primăria nu va trebui să asigure nicio cofinanţare pentru derularea proiectului respectiv.
Exemplul celor 7 primari care vor primi fonduri pentru dezvoltarea infrastructurii rurale este o dovadă că, atunci când edilii se pricep să facă proiecte, culoarea lor politică nu contează şi nici dacă sunt sau nu la guvernare.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu