17 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
BNR lansează o nouă monedă din argint (FOTO)
BNR lansează o nouă monedă din argint (FOTO)

În conformitate cu prevederile Legii nr. 312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României, începând cu data de 8 mai 2023, Banca Naţională a României (BNR) va lansa în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema Jacques M. Elias întemeietorul „Fundaţiei Familiei Menachem H. Elias”.
Caracteristicile monedei sunt următoarele: Metal: Argint; Valoare nominală: 10 lei; Titlu: 999‰; Formă: rotundă; Diametru: 37 mm; Greutate: 31,103 g; Cant: zimţat; Calitate: proof.
Aversul monedei prezintă un detaliu al sediului Academiei Române din Bucureşti, partea superioară a statuii Minervei din faţa clădirii, stema României, inscripţia „ROMANIA” în arc de cerc, valoarea nominală „10 LEI” şi anul de emisiune „2023”.
Reversul monedei prezintă portretul, semnătura lui Jacques M. Elias şi inscripţia „JACQUES M. ELIAS”.
Monedele din argint vor fi ambalate în capsule de metacrilat transparent şi vor fi însoţite de broşuri de prezentare şi de certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Pe certificatele de autenticitate se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.
Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese.
Preţul de vânzare pentru moneda din argint este de 490,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv broşura de prezentare şi certificatul de autenticitate.
Monedele din argint cu tema Jacques M. Elias întemeietorul „Fundaţiei Familiei Menachem H. Elias” au putere circulatorie pe teritoriul României.
Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.
Informaţii cu privire la achiziţia monedelor se regăsesc pe site-ul Băncii Naţionale a României, secţiunea Numismatica: http://www.bnr.ro/Numismatica-726.aspx, potrivit BNR.

FOTO, jos!

  • Galerie Foto:

Articole înrudite