SNFP: "Bugetul anului 2018 obliga angajatorii publici la concedieri colective"

 
Vineri, 29 Decembrie 2017 14:35
Publicat în Economie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici (SNFP) caracterizează proiectul de buget pentru anul 2018 ca fiind un act normativ premergător disponibilizărilor colective în cadrul administraţiei publice locale şi centrale.
"Atragem atenţia că sumele proiectate pentru cheltuielile de personal aferente anului 2018 (care au crescut cu un procent mult mai mic decât necesarul) vor obliga angajatorii publici să aplice dispoziţiile art. 5 din OUG 90/2017 privind unele măsuri fiscal-bugetare în anul 2018, în sensul că, pentru a se putea încadra în buget şi pentru a plăti integral drepturile de natura salariala, vor fi nevoiţi să aprobe numărul maxim de posturi în funcţie de sumele alocate pentru cheltuielile cu personalul. Prin urmare, creşterea salariului minim pe economie precum şi majorarea salariului brut al angajaţilor pentru a nu li se diminua salariul net ca aurmare a aplicării noilor reglementări din Codul Fiscal ar obliga angajatorii să aloce pentru cheltuielile de personal un buget mult mai mare decât cel indicat prin proiectul de act normativ privind bugetul pentru anul 2018. Având în vedere cele prezentate mai sus, facem apel către toţi parlamentării pentru a analiza această situaţie şi pentru a hotărî majorarea fondului de salarii în vederea preveniriii concedierile colective din administraţia publică", potrivit SNFP.
Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici, SNFP, reprezintă funcţionarii publici şi personalul contractual din administraţia publică centrală şi locală.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu