24 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Volumul lucrărilor de construcţii, în scădere în primele opt luni
Volumul lucrărilor de construcţii, în scădere în primele opt luni

Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, în primele opt luni, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată, în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 0,6%, respectiv cu 2,8%, comparativ cu perioada similară din 2012, a anunţat, marţi, Institutul Naţional de Statistică.

În perioada 1 ianuarie — 31 august 2013, comparativ cu acelaşi interval din 2012, volumul lucrărilor de construcţii, serie brută, a scăzut cu 0,6%. Pe elemente de structură, la lucrările de construcţii noi s-a înregistrat o scădere cu 10,3%. Creşteri au fost la lucrările de reparaţii capitale (cu 29,3%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (cu 16,5%).

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la construcţiile inginereşti cu 2,1% şi la clădirile nerezidenţiale cu 1,8%. Clădirile rezidenţiale au crescut cu 13,1%.

Tot în primele opt luni din 2013, volumul lucrărilor de construcţii, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a scăzut cu 2,8%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, scădere evidenţiată prin lucrările de construcţii noi (cu 11,1%). Lucrările de reparaţii capitale şi lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au crescut cu 32,5%, respectiv cu 12,3%.

Pe obiecte de construcţii, s-au înregistrat scăderi la construcţiile inginereşti şi la clădirile nerezidenţiale cu 5,6%, respectiv cu 0,4%. Clădirile rezidenţiale au crescut cu 11,8%.

În august 2013, raportat la luna precedentă, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie brută, cu 1,4%, iar ca serie ajustată, în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a scăzut cu 1%.

Ca serie brută, creşterile au fost înregistrate la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente, cu 2,7%, la lucrările de construcţii noi, cu 1,2%, şi la lucrările de reparaţii capitale, cu 0,1%.

Pe obiecte de construcţii, a avut loc o creştere la construcţiile inginereşti cu 12,6%. Clădirile nerezidenţiale şi clădirile rezidenţiale au scăzut cu 18,2%, respectiv cu 13,3%.

Volumul lucrărilor de construcţii, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna august 2013, comparativ cu luna iulie 2013, a înregistrat o scădere cu 1%.

Pe elemente de structură, s-au înregistrat scăderi astfel: la lucrările de reparaţii capitale cu 6%, la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 3,2% şi la lucrările de construcţii noi cu 1,8%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile nerezidenţiale şi la clădirile rezidenţiale cu 12,7%, respectiv cu 0,6%. Construcţiile inginereşti au crescut cu 4,3%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul lucrărilor de construcţii a crescut ca serie brută cu 7,7%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 5,6%.

Ca serie brută, creşterea a fost reflectată la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente şi la lucrările de reparaţii capitale, cu 32,5%, respectiv cu 25,6%. Lucrările de construcţii noi au scăzut cu 2,3%.

Pe obiecte de construcţii, s-au înregistrat creşteri la clădirile rezidenţiale, cu 47,9%, şi la construcţiile inginereşti, cu 9%. Clădirile nerezidenţiale au scăzut cu 8,9%.

Ca serie ajustată, în luna august 2013, comparativ cu luna august 2012, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 5,6%. Pe elemente de structură, au avut loc creşteri la lucrările de reparaţii capitale şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente, cu 31,2%, respectiv cu 25,9%.

Lucrările de construcţii noi au scăzut cu 1,2%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor a crescut la clădirile rezidenţiale şi la construcţiile inginereşti cu 52,7%, respectiv cu 6,7%. Clădirile nerezidenţiale au scăzut cu 5,1%.


Articole înrudite