14 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Bubuiturile puternice de joi noaptea i-au băgat pe gălăţeni în sperieţi
Bubuiturile puternice de joi noaptea i-au băgat pe gălăţeni în sperieţi

Ore în şir în miez de noapte s-au auzit, în Galaţi, bubuituri puternice. Pe fondul atacurilor, de zilele trecute, asupra porturilor ucrainene din apropierea Galaţiului, oamenii s-au speriat. Însă zgomotele puternice care răsunau în noapte proveneau de la un exerciţiu militar cu muniţie reală ce se desfăşoară în aceste zile în poligonul Smârdan.
Pe reţelele de socializare a fost o adevărată avalanşă de mesaje în care oamenii întrebau ce se aude:
Mai aude cineva aceste bubuituri puternice? Ştie cineva ce se întâmplă?”, „Ştie cineva ce bubuituri se aud peste oraş?”, „Bubuituri repetate, elicoptere, târziu în noapte. Ce mai avem de împărţit? În loc de să ne unim energiile pentru salvarea planetei, pentru viitorul omenirii , pustiim tot ce ne înconjoară. Minţi diabolice pentru care puterea, avuţia, sunt mai presus ca viaţa”, „Ştie cineva ce au fost cu acele bubuituri de aseară de la ora 22:30 şi aproape 23:00? Nu e prima oară când se aud astfel de bubuituri. Stau pe Regiment 11 Siret, chiar foarte aproape de faleză, şi s-au auzit destul de bine. Mulţumesc frumos şi aş prefera să se abţină cei ce vor să lase comentarii răutăcioase sau "hazlii"!”, „Probabil se duc lupte în Ucraina, în apropierea graniţei cu România, la câţiva zeci de km. E înfiorător, mai lipsea să facă proba şi la alarme”, „Cei care stau în Ţiglina aud bubuiturile pe care le aud eu? Apăra-ne Doamne şi păzeşte-ne de războiul care nu e al nostru, am deja multe momente de teamă, tristeţe şi deznădejde în viaţa de zi de zi, să mai adaug şi această frică, Doamne, apără-ne....”, „Mor de frică! Mi se zguduie şi uşile! De două săptămâni tot o ţin cu bubuiturile!”, „A fost ceva înfiorător, ştiind că sunt exerciţii militare tot ai spaima aia să nu se întâmple ceva. Locuind şi aproape se aud mai tare. Mai lipseau sirenele”.
Sursa bubuiturile este Poligonul de trageri de la Smârdan, iar exerciţiile au fost anunţate doar în comuna Smârdan, nu şi la Galaţi, drept pentru care mulţi s-au panicat.
Vă anunţăm că în Poligonul de tragere "Smârdan" vor fi efectuate trageri cu muniţie reală în următoarele perioade:
- 10.07.2023 - 14.07.2023, zilnic între orele 8:00 - 02:00
- 17.07.2023 - 21.07.2023, zilnic între orele 8:00 - 02:00
- 24.07.2023 - 28.07.2023, zilnic între orele 8:00 - 02:00
- 31.07.2023 - 04.08.2023, zilnic între orele 8:00 - 02:00
În acestă perioadă este interzis accesul populaţiei, animalelor si vehiculelor în perimetrul poligonului. Vă rugăm sa respectaţi restricţiile de circulaţie pe drumurile de acces spre poligon şi semnificaţiile tăbliţelor/panourilor indicatoare "TRECEREA INTERZISĂ - POLIGONUL DE TRAGERE", a barierelor, a becului/fanionului roşu instalat pe stâlpul din adâncimea poligonului: "STAI! SE TRAGE!". Pentru siguranţa dvs. vă rugăm să respectaţi cu stricteţe regulile şi măsurile de siguranţă impuse în astfel de situaţii! Vă mulţumim pentru înţelegere şi cooperare!”, anunţa Primăria comunei Smârdan încă de la începutul lunii iulie 2023!


Articole înrudite