17 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
«Liderii noştri de sindicat ne sabotează greva!»
«Liderii noştri de sindicat ne sabotează greva!»

Sute de dascăli au protestat din nou în faţa Prefecturii din Galaţi, numai că de această dată au fost şi acuzaţii de şantaj şi intimidare.

Unii dintre sindicalişti se plângeau că nu le-au spus de protest, ba chiar că ar fi intenţionat să nu mai facă nimic pentru că sunt şi Zilele Galaţiului. "Liderii noştri de sindicat ne sabotează greva, prima oară anunţă că se face, apoi dimineaţă că nu se face pichetarea, după că în jumătate de oră să fim aici. Ce se întâmplă? În ce luptă cel din colţul tău este cel care îţi spune să renunţi?! Suntem de 3 săptămâni în grevă, greva continuă mâine la Bucureşti, dacă trebuie mă duc şi cu bicicleta", spunea unul dintre protestatari.

În plus, alţi dascăli acuză presiuni politice şi intimidare. "Există intimidare din partea Inspectoratului Şcolar, sunt tot felul de comunicate care se trimit prin şcoală şi colegii sunt intimidaţi. Există o presiune politică şi instituţională excesiv de mare şi lumea are nervii întinşi la maxim", se plângea o profesoară.

Liderii de sindicat au explicat însă că, în cazul acuzelor ce îi priveau pe ei, nu e nimic adevărat, a fost o înţelegere eronată a unui mesaj, în niciun caz nu altceva. "Aseară le-am trimis liderilor, e adevărat la o oră târzie, o informare din partea celor două federaţii, prin care îi rugam să întrebe fiecare membru dacă este de acord cu ce am obţinut până în acest moment. Trebuiau să ne spună doar dacă sunt sau nu de acord. Dumnealor au interpretat că noi încercăm să le oprim greva, ceea ce nu e adevărat. Greva continuă", a explicat Nicoleta Ivan, SIP Galaţi.

Mâine la ora 11.00 are loc iar pichetare la Prefectura Galaţi, o parte a membrilor, în timp ce ceilalţi pleacă la protestul din Bucureşti.


Articole înrudite