28 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Peste 300 de forţe de ordine prezente la Zilele Galaţiului 2023
Peste 300 de forţe de ordine prezente la Zilele Galaţiului 2023

Timp de trei zile, peste 300 de jandarmi, poliţişti, poliţişti de frontieră, pompieri, poliţişti locali, lucrători specializaţi în prevenirea traficului de persoane şi a consumului de droguri se vor asigura că toţi participanţii la spectacolele organizate de Zilele municipiului Galaţi sunt în siguranţă.

Având în vedere că în perioada 9 – 11 iunie, în municipiul Galaţi au loc o serie de evenimente publice prilejuite de sărbătorirea zilelor oraşului, structurile de ordine publică şi-au dimensionat dispozitivul de asigurare şi menţinere a ordinii publice, pentru a se asigura că sunt respectate măsurile de siguranţă a cetăţeanului, în toate cele trei zile de spectacole.

În zona scenei, cât şi în zona food, vor fi dispuse patrule de ordine publică şi efective de acţiuni speciale ale Jandarmeriei, Poliţiei, Poliţiei de Frontieră şi Poliţiei Locale, cu rolul de a descuraja orice persoană care intenţionează să comită fapte contrare legii şi pentru a interveni cu operativitate dacă situaţia o va impune. De asemenea, poliţiştii locali din cadrul structurilor de comerţ şi mediu vor intensifica controalele la vânzătorii autorizaţi şi vânzătorii ambulanţi, iar poliţiştii rutieri, din cadrul Poliţiei Naţionale şi Poliţiei Locale vor constitui dispozitive de restricţionare şi dirijare a traficului rutier în punctele: intersecţia străzii Navelor cu Bulevardul Marii Uniri (Faleza Superioară), Parc Viva cu Bulevardul Marii Uniri şi intersecţia străzilor Roşiori şi Traian.

Vineri, sâmbătă şi duminică, participanţii la spectacolele organizate în zona Falezei Superioare se vor putea întâlni şi discuta cu lucrătorii specializaţi ai Agenţiei Naţionale Antidrog şi ai Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane, de la care vor putea obţine informaţii utile privind prevenirea consumului de droguri şi a traficului de persoane, în acest sens fiind amplasat şi un punct de informare, pe Faleza inferioară.

La rândul lor, pompierii gălăţeni şi paramedicii SMURD se vor afla în zona de spectacol, pentru a gestiona prompt orice situaţie de urgenţă şi acordarea primului ajutor. În perimetrul zonei va fi amplasat o autospecială SMURD cu paramedici, iar în zona scenei va fi dispusă o autospecială de stins incendii.

! Pentru prevenirea oricăror incidente, se fac următoarele recomandări:
- în cazul în care participanţii sunt însoţiţi de către copii, să le acorde o atenţie deosebită, deoarece se pot rătăci cu uşurinţă;
- cetăţenii să acorde atenţie bunurilor personale şi să nu lase bagaje nesupravegheate;
- participanţii să nu se implice în scandaluri sau fapte care pot tulbura ordinea publică;
- nu ţineţi banii, cheile şi actele personale în acelaşi loc;
- nu păstraţi banii în buzunarele exterioare ale vestimentaţiei;
- ţineţi cont că buzunarele de la spatele pantalonilor sunt foarte vulnerabile.

Se precizează că în zona de desfăşurare a spectacolelor şi în zona food, pe Faleza Superioară, între toate punctele de restricţionare a traficului rutier, este interzis accesul cu biciclete şi/sau trotinete, acesta fiind permis doar pe Faleza Inferioară şi pe străzile/aleile adiacente Falezei Superioare.

De asemenea, se atrage atenţia că în conformitate cu prevederile Codului Aerian este interzis zborul dronelor deasupra mulţimii, la o înălţime mai mică de 300 m şi pe o rază de 600 m faţă de dronă, iar încălcarea prevederii legale atrage sancţiuni contravenţionale, amenda fiind între 25.000 şi 50.000 lei, iar în situaţia în care proprietarul dronei nu posedă documentele de certificare prevăzute de lege, fapta sa constituie infracţiune.

Pentru orice sesizare, cetăţenii se vor putea adresa forţelor de ordine din dispozitiv.

PROGRAMUL EVENIMENTELOR, AICI!


Articole înrudite