Contabila care a delapidat peste 300.000 lei de la Şcoala nr. 29 Galaţi a fost trimisă în judecată Recomandat

Luni, 10 Septembrie 2018 17:18
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate a contabilei de la Şcoala Gimnazială nr. 29 Galaţi şi a soţului ei, acuzaţi de delapidare. 

Astfel, potrivit DNA, "Avram Felicia-Giorgiana, contabil-şef cu atribuţii de control financiar preventiv în cadrul Şcolii Gimnaziale nr. 29 Galaţi, este trimisă în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit şi folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, ambele în formă continuată. Ion Avram Florin Adrian, administrator al unei societăţi comerciale, este trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată".

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că în perioada 2010 - 2016, inculpata, la diferite intervale de timp, şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu, prin încălcarea legii, cauzând prin aceasta o pagubă bugetului şcolii respective în cuantum total de 357.269 lei, corelativ cu obţinerea unor foloase necuvenite pentru sine şi pentru altul. Concret, femeiea, beneficiind de ajutorul soţului, Ion-Avram Florin-Adrian, a întreprins următoarele: "în perioada 2013-2014, a încheiat în mod netransparent, neconcurenţial şi cu încălcarea cerinţelor de eficienţă în utilizarea bugetului şcolii gimnaziale, 5 contracte de achiziţii de produse cu două societăţi comerciale administrate de soţul şi soacra inculpatei, prin care au fost achitate sumele totale de 373.950. Produsele achiziţionate astfel au fost supraevaluate cu suma totală de 123.747 lei faţă de preţul pieţei, sumă ce s-a reţinut drept prejudiciu. În plus a achitat fără drept inculpatului Ion-Avram Florin-Adrian, soţul inculpatei, suma totală de 230.021 lei, din care 154.422 lei în plus faţă de suma înscrisă în statele de salarii, reprezentând plata salariului aferent perioadei ianuarie 2010-ianuarie 2016, cu toate că acesta nu a prestat activitatea de paznic pentru care a fost remunerat. În luna septembrie 2013, a achitat suma de 3.500 lei din bugetul şcolii pentru uşi termopan ce au fost montate anterior la domiciliul personal. Şcoala Gimnazială nr. 29 Galaţi a comunicat că se constituie parte civilă în procesul penal cu suma de 357.268 lei, reprezentând prejudiciul cauzat bugetului instituţiei", se arată în comunicatul DNA Galaţi.

În cauză, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unor bunuri imobile ce aparţin celor doi soţi. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Galaţi, cu propunerea de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu