19 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
VIDEO | Noua „Macarena” rupe internetul şi aprinde discuţiile: «S-a trezit Mirel din Turnu Măgurele să ne facă educaţie»
VIDEO | Noua „Macarena” rupe internetul şi aprinde discuţiile: «S-a trezit Mirel din Turnu Măgurele să ne facă educaţie»

Noua „Macarena”, lansată de cântăreaţa de muzică trap Erika Isac, tratează o parte din problemele cu care se confruntă femeile în societate, astfel că a atras instant simpatie în mediul online.

Versurile vorbesc despre atitudinile ostile venite din partea unora dintre reprezentanţii sexului opus, precum misoginismul, care este de regulă indicat drept cel mai frecvent în prezentarea tipurilor de comportamente incorecte folosite de aceştia la adresa femeilor, notează Adevărul.

«S-a trezit Mirel din Turnu Măgurele să ne facă educaţie»

Dansează fetele, nu-nţeleg care-i problema”, spune artista în cadrul refrenului. Ulterior cântăreaţa face o remarcă: „s-a trezit Mirel din Turnu Măgurele să ne facă educaţie”.
Melodia atinge şi pericolele la care sunt, de regula, mai expuse femeile, făcând o paralelă între gândurile unui bărbat şi cele ale unei femei într-un simplu moment, precum cel al unei prime întâlniri.

Dacă nu erau bărbaţii, cine vă proteja?/ Să ne protejeze de cine?”, mai spune tânâra în cadrul melodiei, continuând: „daţi mereu vina pe victime ca idioţii”.
Artista foloseşte însă un limbag vulgar pentru a expune problemele societăţii, fapt care a atras multe critici. Cuvintele alese amintesc de melodiile unor trupe precum BUG Mafia sau Paraziţii, de asemenea criticaţi frecvent pentru limbajul de multe ori chiar obscen.
Interpretarea conţine chiar şi un vers al melodiei lansate în 1994 : „dale a tu cuerpo alegría”.

Erika Isac: «Am scris piesa asta ca să fie mai mult înţeleasă decât ascultată!»

Considerată o figura principală în trapul romînesc, Erika Isac s-a apucat de muzică încă de la vârsta de 6 ani. A participat la mai multe concursuri, dar şi emisiuni precum „X Factor”, „The Four” sau „One True Singer”.
Am scris piesa asta ca să fie mai mult înţeleasă decât ascultată”, a transmis cântăreaţa cu privire la ultima melodie lansată.
Versurile au intrigat ascultătorii pentru ca făceau referire la un bărbat, Mirel, din Turnu Măgurele, care critică comportamentul unei femei. Cântăreaţa a explicat însă că numele este unul fictiv.

Poliţistul influencer Marian Godină: «A făcut mama un băiat tare în gură, cui nu-i place să mă pupe în... »

Unul dintre cei care au comentat pe marginea piesei a fost poliţistul influencer Marian Godină, care a avut de spus atât lucruri bune, cât şi lucruri rele cu privire la versurile melodiei.
Godină a afirmat că textul se adresează mai degrabă unei categorii vulnerabile de femei, care, „din păcate, sunt foarte multe”. „Versurile o fi ele bune, dar nu pentru toată lumea, nu pentru toate femeile şi nici pentru toţi bărbaţii. Mai degrabă sunt nişte versuri împotriva bombardierilor şi pentru femeile care, din păcate, au avut parte de ei”, afirmând că se aşteaptă la un val de "hate" pentru opinia sa.
„O să iau exemplul artistei şi o să zic aşa: «a făcut mama un băiat tare în gură, cui nu-i place să mă pupe în... »”, a mai spus Godină, făcând referire la versurile artistei dintr-o altă melodie faţă de care arată că nu are o părere prea bună.

Fostul ministru USR Cristian Ghinea: «Ţinem cu gagica. Pentru că e 2024, în p... mea!»

Provocând un val de mesaje pe reţelele de socializare, tema melodiei a fost abordată şi de membrii USR, iar mesajul noii interpretări „Macarena” a ajuns şi pe pagina de Facebook a fostului ministru Cristian Ghinea , care a transmis: „Noi, la Comunitatea Liberală 1848, avem o poziţie clară în asta cu Mirel vs Erika: ţinem cu gagica. Pentru că e 2024, în p... mea”.


Articole înrudite