AFIR a publicat Ghidurile Solicitantului pentru finanţarea investiţiilor non-agricole din zona rurală

 
Luni, 25 Iulie 2016 00:00
Publicat în Fonduri UE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a publicat pe pagina oficială de internet (www.afir.info) variantele finale ale Ghidurilor Solicitantului aferente submăsurilor 6.2 "Sprijin pentru înfiinţarea de activităţi neagricole în zone rurale" şi 6.4 "Investiţii în crearea şi dezvoltarea de activităţi neagricole", potrivit unui comunicat al agenţiei.
Ghidurile Solicitantului pot fi consultate în vederea întocmirii cererilor de finanţare pentru sesiunea de cereri de proiecte care va fi deschisă peste 7 zile, respectiv, începând cu data de 28 iulie 2016.
AFIR precizează că, odată cu această sesiune de primire a proiectelor, se aplică noi reguli la depunerea on-line a cererilor de finanţare. Astfel, plafonul de depunere a proiectelor se majorează de la 120% la 200%, iar în primele 5 zile calendaristice pe fiecare etapă de depunere nu se aplică plafonul maxim de depunere, indiferent de valoarea fondurilor solicitate prin proiectele depuse.
De asemenea, AFIR menţionează faptul că măsurile sunt în linie cu "Pachetul de măsuri pentru dezvoltarea clasei de mijloc la sate", lansat de premierul Dacian Cioloş în luna martie 2016, prin care se urmăreşte, între altele: stimularea mediului de afaceri din mediul rural, crearea de locuri de muncă, creşterea veniturilor populaţiei rurale, reducerea diferenţelor dintre mediul rural şi urban.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu