Comunicat de presă 04.08.2022 Recomandat

Joi, 04 August 2022 00:00
Publicat în Fonduri UE
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

PROIECTUL LOC FOOD (BSB 1101) – ADUCE ÎMPREUNĂ PRODUCĂTORII LOCALI ȘI CONSUMATORII DORNICI SĂ PĂSTREZE TRADIȚIILE ALIMENTARE

Pas cu pas, LOC FOOD își atinge obiectivele propuse. Unul dintre acestea este organizarea unor târguri alimentare internaționale destinate creării unei comuniuni între producători și atragerii consumatorilor de toate vârstele cu delicioasele produse tradiționale, de toate categoriile: zacuscă, brânzeturi, produse pe bază de legume, preparate din carne, bragă, miere și vinuri cu tradiție în zonă.

Primul pas, a fost făcut la Galați: conserve de melci și cremă de trufe din Bulgaria, prune cu nuci fierte în vin din Republica Moldova, paste bio din Grecia, zacusca de pește și produse apicole de la Brăila, braga boierească și bragaGIZANTUL de Galați, brânza de Gulianca și vinuri cu buchetul și aromele dealurilor calcaroase din Buzău, din strugurii culeşi în tihnă din viile aşezate la poalele Munţilor Măcin sau pasiunii pentru struguri și vin de la Tulucești.

19.05.2022, Galați, în Campusul Universității Dunărea de Jos din Galați, s-au adunat laolaltă producători din Grecia, Bulgaria, Republica Moldova și România (Galați, Brăila, Tulcea) https://locfood.eu/international-festival-in-galati-romania/ unde, au încântat numeroșii consumatori prezenți la târg cu produsele preparate după rețete numai de ei știute.

Călătoria produselor locale către Bulgaria s-a produs la începutul lunii iunie, când, la Dobrich, oraș cu tradiții, în cultură, artă și produse alimentare s-a atins al doilea obiectiv al proiectului pentru promovarea produselor locale.

23 iulie 2022 ne-a adus din nou împreuna la Festivalul Piersicilor de La Tudora, Republica Moldova unde s-au reîntâlnit cu, consumatorii din zonă și nu numai, produse locale delicioase din Bulgaria, Grecia și România alături de cele cu istoria Moldovei.

Următorul pas este….Salonic. Ne vedem acolo….vom comunica si data. Urmăriți-ne:

www.locfood.eu 

Proiect cofinanțat din Programul Operațional Comun Bazinului Mării Negre 2014-2020.

“Acest material a fost publicat cu asistența financiară a Uniunii Europene. Conținutul acestei publicații este responsabilitatea exclusivă a autorului Universitatea Dunărea de Jos Galați și nu poate fi în niciun caz considerat a reflecta punctele de vedere ale Uniunii Europene.”

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu