01 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Comunicat de presă „Măsuri pentru simplificarea procedurilor administrative și reducerea birocrației pentru cetățeni” Data: Iunie 2023
Comunicat de presă „Măsuri pentru simplificarea procedurilor administrative și reducerea birocrației pentru cetățeni” Data: Iunie 2023

Unitatea  Administrativ Teritorială Municipiul Tecuci, în calitate de Beneficiar, a implementat proiectul „Măsuri pentru simplificarea procedurilor administrative și reducerea birocrației pentru cetățeni”, SIPOCA 1203, cod SMIS 155078, proiect cofinanţat de Uniunea Europeană, prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă 2014-2020, CP16/2021 – „Fundamentarea deciziilor, planificare strategică și măsuri de simplificare pentru cetățeni la nivelul administrației publice locale din regiunile mai puțin dezvoltate”; Axa prioritară 2. „Administratie publică si sistem judiciar accesibile şi transparente”; Obiectivul Specfic 2.1: „Introducerea de sisteme și standarde comune în administrația publică locală ce optimizează procesele orientate către beneficiari în concordanță cu SCAP”.

Obiectiv general: Simplificarea procedurilor administrative, îmbunătățirea calității și eficienței serviciilor publice gestionate partajat de către UAT Municipiul Tecuci, județul Galați, din regiunea mai puțin dezvoltată Sud–Est, prin extinderea unei platforme integrate reducând astfel întârzierile în procesul decizional cu impact asupra activităților operative și asigurarea accesului online la seviciile publice gestionate partajat.

Obiectivele specifice ale proiectului:

· OS1: Implementarea unei platforme informatice integrate prin introducerea unor module aplicative noi și integrarea cu cele existente, din perspectiva front-office, dar și back-office ce susține simplificarea procedurilor administrative și reducerea birocrației pentru cetățenii Municipiului Tecuci pentru serviciile furnizate partajat de catre UAT.

· OS 2: Îmbunătățirea competențelor profesionale a unui număr de circa 50 persoane din cadrul serviciilor furnizate partajat de către UAT Municipiul Tecuci, în ceea ce privește utilizarea soluţiilor informatice implementate în cadrul proiectului.

Rezultate obținute:

· Implementarea unei  platformei informatice din perspectiva front-office și back-office;

· Introducerea unor module aplicative noi și integrarea acestora cu cele existente;

· Susținerea simplificării procedurilor administrative și reducerea birocrației pentru cetățenii Municipiului Tecuci pentru serviciile furnizate de către UAT;

· Îmbunătățirea cunoștințelor și abilităților personalului prin cursuri de formare în vederea sprijinirii măsurilor/acțiunilor vizate de acest obiectiv specific;

· Îmbunătățirea competențelor profesionale a unui numar de 50 persoane din cadrul grupului țintă, instruite și certificate în ceea ce privește utilizarea noilor soluții informatice implementate în cadrul proiectului.

Valoarea totală a proiectului: 2.999.634,40 lei, din care:

· Valoare cofinanțare Uniune Europeană: 2.549.689,24 lei,

· Valoare eligibilă nerambursabilă din bugetul național: 389.952,47 lei

· Valoarea cofinanțării de la bugetul local al UAT Municipiul Tecuci: 59.992,69 lei

Data începere proiect: 14.04.2022

Durată de implementare: 14 luni

Informații suplimentare despre proiect se pot obține la  sediul Primăriei Municipiului Tecuci, Str. 1 Decembrie 1918, nr. 66 sau la telefon: 0372.364.111, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. Persoana de contact: Hasan Valeriu Gabriel - manager proiect.

De rezultatele implementării acestui proiect vor beneficia toți cetățenii Municipiului Tecuci, generând un impact pozitiv al proiectului pentru salariații primăriei, dar și pentru comunitate,  în perioada următoare.


Articole înrudite