17 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Îmbunătăţirea accesului la apă potabilă şi o mai bună reţea de transport în România, datorită fondurilor europene
Îmbunătăţirea accesului la apă potabilă şi o mai bună reţea de transport în România, datorită fondurilor europene

Aproape 176 de milioane de euro din Fondul de Coeziune sunt investiţi în infrastructura de gestionare şi distribuţie a apei în multe zone urbane din judeţul Vrancea, în estul României, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene.
Acest proiect sprijinit de Europa, care include construirea şi reabilitarea unei reţele de distribuţie şi canalizare de sute de kilometri, va permite ca aproape 66.460 de persoane din regiune să aibă acces la apă potabilă sigură şi de calitate. Proiectul ar urma să fie finalizat până la sfârşitul anului 2021.
"Accesul la apa de calitate nu ar trebui să fie un lux, totuşi mulţi români erau în această situaţie înainte de intrarea în vigoare a politicii de coeziune. Iată un exemplu concret de solidaritate europeană", a afirmat comisarul pentru politica regională Corina Creţu.
În plus, 76 milioane de euro din Fondul European de Dezvoltare Regională sunt investiţi în lucrări de renovare ale drumului naţional E79, care traversează ţara şi o conectează la sud cu Grecia şi la nord cu Ungaria. Lucrarea, care are drept scop îmbunătăţirea siguranţei rutiere şi confortul călătoriei, se referă la secţiunea dintre oraşul Deva din Transilvania şi Oradea, la graniţa cu Ungaria.
"Acest drum leagă România de vecinii săi, şi vestul ţării de centru, este la o oră de judeţul Sibiu, toate drumurile duc la Sibiu", a adăugat comisarul Creţu.


Articole înrudite