04 DECEMBRIE 2023 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Lansarea proiectului „Creșterea capacității de gestionare și prevenire a infecțiilor nosocomiale în cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Ioan” Galați”
Lansarea proiectului „Creșterea capacității de gestionare și prevenire a infecțiilor nosocomiale în cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Ioan” Galați”

Unitatea Administrativ-Teritorială Municipiul Galați, în calitate de Beneficiar, a semnat cu Ministerul Sănătății, în calitate de Coordonator de reforme și investiții pentru Planul Național de Redresare și Reziliență, contractul de finanțare nr. 122835 din 23.06.2023 pentru implementarea proiectului „Creșterea capacității de gestionare și prevenire a infecțiilor nosocomiale în cadrul  Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Ioan” Galați” în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență PNRR, Pilonul V: Sănătate și reziliență instituțională; Componenta 12 - Sănătate, Investiția I1. Dezvoltarea infrastructurii medicale prespitalicești, Investiția specifică: I2.4. Echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale PNRR/2022/C12/MS/I2.4, cod apel MS-0024 - Apel de proiecte gestionat de Ministerul Sănătății, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României.

Valoarea totală a contractului de finanțare aferent proiectului este de 9.666.497 lei cu TVA, din care:

- Valoare eligibilă din PNRR: 8.123.106,72 lei

- Valoare TVA eligibil aferent PNRR: 1.543.390,28 lei

Obiectivul proiectului constă  în reducerea ratei infecțiilor nosocomiale prin aparatură care îmbunătățește condițiile de sterilizare a aeromicroflorei din spital, depistarea rapidă a tuturor microorganismelor care duc la infecții nosocomiale, izolarea și tratarea eficientă a pacienților infectați.

Rezultatele urmărite prin implementarea proiectului:

- Achiziția de echipamente de înaltă performanță, la nivelul standardelor internaționale, care vor asigura o infrastructură sanitară modernă, funcțională și sigură. Unitățile/structurile sanitare care vor beneficia de echipamente și materiale pentru a reduce riscul de infecții asociate asistenței medicale vor fi:

· Laborator microbiologie;

· Bloc operator / secție/ compartiment de terapie intensivă / unitate de terapie intensivă intermediară post-operatorie / unitate de supraveghere post-anestezică;

· Secție / compartiment chirurgie, gastroenterologie;

· Secție / compartiment / unitate funcțională arși.

- Beneficii pentru pacienți:

· reducerea timpului  de așteptare pentru  a beneficia de asistență medical;

· reducerea  inegalităților în materie de sănătate pe criterii sociale, teritoriale și economice.

Durata de implementare a proiectului este 21 de luni, începând cu data de 23.06.2023.

Date de contact: Manager proiect – Buhosu Paula-Emanuela – Șef Birou Elaborare și Implementare Proiecte de Dezvoltare, str. Domnească, nr. 54, tel. 0722779028, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Articole înrudite

Primăria municipiului Galaţi vine cu noutăţi din „Orăşelul lui Moş Crăciun”, din Grădin ...

Grav accident cu victime în judeţul Galaţi

Ole, ole, mulţumim Oţelule !

Cutremur, duminică noaptea, de 4,7 grade

Târg de locuri de muncă în Berești

VIDEO: Explozie la G-uri în Micro 19