18 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
POCU: MySMIS a înregistrat peste 1.100 de schiţe de proiecte pentru finanţare
POCU: MySMIS a înregistrat peste 1.100 de schiţe de proiecte pentru finanţare

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a anunţat că a înregistrat, prin aplicaţia MySMIS, peste 1.100 de schiţe de proiecte pentru solicitare de finanţare europeană, după trei săptămâni de la lansarea apelurilor deschise în cadrul Programului Operaţional Capital Uman (POCU). Numărul de schiţe de proiecte aferent fiecărui apel deschis din cadrul programelor operaţionale este de acum vizibil prin intermediul unui contor pe care MFE l-a lansat pe 1 iunie şi care este disponibil pe site-ul ministerului.
„Este un instrument necesar, pe care beneficiarii de fonduri europene îl solicită de mai multă vreme prin diferite canale. Acest tip de informaţii ajută în decizia primară de a demara sau nu pregătirea unui proiect şi reprezintă un firesc element de transparenţă”, a declarat Dan Barna, Secretar de Stat în cadrul MFE. MySMIS 2014 este aplicaţia electronică prin care potenţialii beneficiari de fonduri europene pot solicita finanţare pentru perioada de programare 2014-2020. Cele două module funcţionale în prezent sunt cel de apel şi cel de cerere de finanţare.
Apelurile de proiecte 4.1 şi 4.2 din cadrul POCU, lansate în data de 16 mai 2016 de către Ministerul Fondurilor Europene, îşi propun reducerea sărăciei în comunităţile marginalizate. Suma totală lansată este de 350 de milioane de euro. Apelurile abordează problema sărăciei într-un mod integrat, prin aplicarea de măsuri complexe în toate domeniile cheie privind incluziunea socială a persoanelor şi familiilor celor mai defavorizate: ocupare, educaţie, locuire, sănătate, servicii sociale şi antidiscriminare.


Articole înrudite