13 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Dacian Cioloş: „Pregătim un program finanţat din fonduri europene la care să poată aplica şcolile şi organizaţii neguvernamentale”
Dacian Cioloş: „Pregătim un program finanţat din fonduri europene la care să poată aplica şcolile şi organizaţii neguvernamentale”

Prezent la evenimentul „Impactul nostru în educaţie”, organizat de Fundaţia Teach for Romania, premierul Dacian Cioloş a anunţat că Guvernul pregăteşte un program din fonduri europene la care să poată să aplice atât şcolile, cât şi organizaţiile neguvernamentale pentru a putea finanţa burse, cursuri de formare continuă şi acţiuni de mentorat pentru profesori.  Cioloş a precizat că speră că primele proiecte din cadrul acestui program să fie finalizate până la terminarea mandatului său.
Prim-ministrul a mai anunţat că este în curs de elaborare un memorandum, prin care să li se dea posibilitate persoanelor formate în cadrul Teach for Romania să fie angajate formal în scoli. Potrivit acestuia, memorandumul va fi pregătit în următoarele săptămâni. „Sunt convins că în urmatoarele săptămâni vom avea şi acest memorandum, deci şi acest cadru administrativ pregătit, să avem şi finanţarea, şi nu ne rămâne decât să sperăm că entuziasmul pe care îl demonstraţi va creşte în timp şi că veţi reuşi să contaminaţi încet, încet sistemul educaţional de la noi, în aşa fel încât să-şi recâştige încrederea vizavi de părinţi şi vizavi de copii şi de tineri”, a adăugat Cioloş.
Teach for Romania caută şi pregăteşte persoane pentru a deveni lideri în educaţie, din rolurile de profesori şi învăţatori pentru copiii din medii vulnerabile. În toamnă, 60 de profesori şi învăţatori vor fi activi la catedră în peste 30 de şcoli din 11 judeţe. Organizaţia face parte din reţeaua globală Teach for All, care uneşte, sub aceeaşi misiune a reducerii inechităţii educaţionale, membri din peste 40 de ţări.


Articole înrudite